Кой създава изродите, които могат без угризения да убият, пребият или нарежат с макетен нож едно момиче

Кой създава изродите, които могат без угризения да убият, пребият или нарежат с макетен нож едно момиче

Автор: Любомир Данков Следвайте "Гласове" в Телеграм

Още една гледна точка към това, кой създава изродите, които могат без угризения да убият, пребият или нарежат с макетен нож едно момиче.

Александър сега е на десет години. Взет е от майка му и настанен в приемно семейство, преди да навърши две години. За него се грижи държавата. Плаща се на една възрастна жена, за да го отглежда и възпитава. Не ми се смята колко точно пари са вложени дотук в отглеждането му, вече отиват към 100 000 лева. Ще кажете – браво, всяко дете заслужава такава грижа. Обаче... какъв е ефектът от тази грижа и държавата, която е изцяло отговорна за възпитанието на детето, какъв човек създава в момента... 

Диалог между майката и обгрижваното от държавата дете, проведен на среща между двамата в сградата на социалната служба:

Майката: Александър, защо се държиш така с мене? 
Александър: Защото искам.
М: Аз това ли заслужавам?
А: Да!
М: Кой те учи на тези работи?
А: Бай Благой. Те кой.
М: Защо се държиш така с мене?
А: Защото искам, какво че ми кажеш?
М: Аз дойдох, подарявам ти подарък...
А: Значи че фанем и че ти го треснем у главата тоа...
М: Синът ми си хвърля подаръка, дошла съм на рождения му ден да го поздравя... Агресивно ме посреща...
А: Агресивно, агресивно, ти ми съсипа целийо ден ма!
М: И защо съм ти съсипала целия ден, защото дойдох с добро намерение? И че дойдох да те видя, че съм те родила?
А: Не си ме родила. Бог ме е родил. Ти си... да не ти думам.
А: Хич не ме интересува за тебе... Че фанем че ти счупим главата ма, изчезвай оттука или аз изчезвам... Че фанем че ти счупим телефона, ич не ми е... Мръсна пикла... Че фанем да я счупим таа кола пред всички. Да не съм момиче, че ми даваш на Мики Маус или там кво е!
М: Ето му и отношението...
А: Хич не ме интересува за това отношение!

Това е диалогът със съкращения. Малко повече – в звуковия файл. Видео не може да се публикува, защото държавата се грижи за правата на децата.

И така... преди години, държавата взима детето, защото майка му не можела да се грижи за него. И го дава на друг, който също не може да се грижи за него. И му дава и добра заплата. Сега майката вече е решила проблемите си, но детето е оставено там, където очевидно се изгражда като вероятен бъдещ престъпник.  

Мислите че държавата не знае какво се случва? Напротив, знае. Уведомени са МТСП, АСП, ДАЗД, Омбудсмана, прокуратурата. Съдът пък знае, че държавата отчуждава детето от майката. Обърнато им е внимание върху това, че детето се отглежда в абсурдна среда и е редно или да се върне на майката, или ако поради някакви причини това не може да стане сега, да се премести в друго приемно семейство, където има хора с поне елементарни способности да възпитават дете. 

Всички реагират еднакво – смятат, че майката не е в състояние да отглежда детето, като изтъкват като мотив махленски клюки.  А възможността детето да се премести в друго семейство изобщо не се и разглежда. Явно смятат, че това, което чувате в аудиофайла, е нормално. 

Приемният „родител“ има свои мотиви да отчуждава детето от майката – заем към банка и страхът да остане без заплата, ако върнат детето на майка му. Но в случая разсъждаваме за мотивите на държавата да толерира това безобразие. 

Защо се случва това... Няма как да знам. Имам само хипотези. Едната от хипотезите е, че приемната грижа се съфинансира от Европейския социален фонд и благодарение на настаняването на дете в приемно семейство, в бедните общини влизат някакви европейски средства. Не са много, но е нещо. Както е казал народът – капка по капка – вир. Или по-кратко казано – крадат се европейски пари.  Другата – има някаква концепция да се развива приемната грижа, важно е да се постигне и задържи някаква бройка, качеството и ефектът от това упражнение са без значение, а правото, моралът, децата и родителите – кучета ги яли. И последна хипотеза – след дългогодишна селекция, в държавните органи има твърде много хора, които не знаят къде се намират и какво трябва да правят, а около тях кръжат други хора, които виждат цялата кочина, но не искат да си създават проблеми и живуркат на принципа ден да мине, друг да дойде. 

И понеже функционалната неграмотност у нас е достигнала невиждани висоти, ще поясня. Не твърдя, че приемната грижа е виновна за бедите в обществото. Само посочвам случай, в който държавата има пълния контрол върху начина, по който се отглежда и възпитава едно дете, но показва агресивна незаинтересованост и така отглежда вероятен бъдещ престъпник и насилник. А сега си представете мотивацията на тази държава да решава проблеми в случаите, когато няма пълен контрол - по отношение на деца, които са в семействата си. 

И последно – точно толкова неадекватно е и отношението на т.н. четвърта власт, която някои правилно смятат за първа, защото чрез нея се „кове“ общественото мнение и се издигат и свалят управляващи.  Мейнстримът не се интересува от този случай, не че не им е предлаган, верятно заради съпричастност към колегите – чуждестранни агенти, които имат интереси в приемната грижа. Но иначе стават и лягат със загриженост за правата на децата, правата на жените и борбата с насилието. 

И да не забравим – държавата, това сме ние.  Ситуацията, в която се намираме, е наша заслуга. Някои са помогнали с активност в свой личен интерес, други – с пасивност. Включително с „гъбарство“.

 

 

Коментари

 • Калоян от Пловдив.

  01 Авг 2023 23:08ч.

  Абе няма значение как ще променят закона , проблема е че тези поколения бяха възпитани напълно погрешно , именно заради тази "ДЕМОКРАЦИЯ " . ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ .МАХНАХМЕ ОНАЗИ ХУБАВА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА , ЗАЩОТО НЕ Е МНОГО "ДЕМОКРАТИЧНА" . ЗАБРАВИХМЕ ЗА ОНИЯ ДОБРОДЕТЕЛИ И ЦЕННОСТИ , ЗАЩОТО СА МНОГО "ЗАКОСТЕНЕЛИ " И "КОМУНИСТИЧЕСКИ" .ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ ДУМАТА ТРУД , ДУМАТА НАКАЗАНИЕ ИЛИ ДУМАТА МОРАЛ . В АМЕРИКА СЕ ИЗБИВАТ ВСЕКИ ДЕН С АВТОМАТИ . НА НЕЯ ИСКАХМЕ ДА ПРИЛИЧАМЕ ПРЕЗ 1990ТА . ТОВА Е КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ . ЧЕСТИТО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  02 Авг 2023 12:07ч.

  Трудът и моралът не са измислени от комунистите, те са от Началото, но могат да се реализират само и единствено в семейството, а след като се реализират в семейството, те излизат навън и в общността. Защото единствено родителят може да преподава уроците от позицията на баща и майка, които са най-свещените понятия за учител, всъщност те олицетворяват учителя, който обаче обича ученика си безмерно и го учи повече с пример и увещание, отколкото с „тояга“, защитавайки го от всякакъв фарисейски подход във възпитанието, който представлява налагане на правила и норми, но без емпатия и съпричастност. Комунистите вярваха в „системата“ и разбиха семейството, точно възпитателните му функции, имаше страх у родителите да разговарят с децата си за всичко, да им обясняват света, както го виждат, защото само партията знае какъв е света, а партията действа през „системата“. Системата в лицето на образователните институции, които споменаваш, но точно отслабването на семейството води до липсата на съответното хуманно мислене у хората на ниво естествени чувства и реакции. Дете, което не е получило такава любов, от родители, които наистина са се занимавали много с него, няма какво да отрази и се активира тъмната му реакционна страна, то включва защити, които се превръщат в тотална агресия във времето. В основата на агресията е страха, а срещу страха има само един лек, любовта, която идва към теб. Затова всяка една система заемаща първенство спрямо родителя, произвежда агресивни поколения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  02 Авг 2023 12:30ч.

  Грешно е всичко да се стоварва само на семейството! Всичко около човек го възпитава по един или друг начин. Семейството само не може се справи с порочните модели, с които децата му се сблъскват извън семейната среда. Да, основна е ролята му, но без подкрепа - в училището, в работната среда, от институциите /не може млад човек да извърши нарушение на пътя, например и да му съдерат кожата, а комшията да извърши престъпление на пътя и да му опънат ухото, леко/, мисията на семейството е невъзможна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  03 Авг 2023 23:18ч.

  Аз имам предвид основно това кой трябва да бъде водещ във възпитанието и чии решения да са над всички други. Когато се признае първенството на семейството, то също може да си изгради система, обаче подчинена на собствените му ценности. Докато днес се поставят специалисти и учители над бащата и майката. Йерархията е нарушена, йерархията е баща и майка, които делегират доверие на когото изберат и одобрят и накрая детето, което слуша без противоречие едно и също нещо и на училище и в дома си. Не е добро нещо да има война на родителите с една система, съответно да са принудени от нея да си дадат децата и да са унизени самите те от нея. Никой не може да застане между едно дете и неговите родители, освен ако не говорим за явно насилие в някои редки случаи. В повечето случаи бащата и майката имат право да пресъздадат своята култура в поколенията си, това е наследствеността, тя е основен закон в мирозданието, Отец, Син и пак отец и пак син... отецът и синът са и учителят ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако се приеме прословутата конвенция,

  01 Авг 2023 23:22ч.

  към мутренската субкултура, до която паднахме тук, ще се добави и отделянето на деца от родители по махленски клюки и доноси, настаняване тук и там, включително и при хомосексуални двойки. Така се случва вече в страните, приели конвенцията. Но тогава какво е бъдещето на децата, някой изобщо мисли ли за това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОТЧАЙВАЩАТА БУТАФОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БУНТ. УПОТРЕБАТА НА КРИМИНАЛНА ЧАСТНА СЛУЧКА ЗА ОБЩОНАЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЯ НА ЕГОУБЕЖИЩЕ Е КАТО ВТОРО НАРЯЗВАНЕ С МАКЕТНО НОЖЧЕ ВЪРХУ КАДАСТРОНА НА БЪЛГАРСКАТА СИМУЛАЦИЯ НА ЕМПАТИЯ

  01 Авг 2023 23:30ч.

  От няколко дни ври и кипи в държавата по повод изродщината с накълцаното момиче. Всякакви хора се изказват, виждам напъни тази отвратителна случка да се политизира от дребните душички. На вас, дето сега ревете, ще кажа, че вие сте причината за това. Вие и вашите хора, които изнасилват политиката години наред, доведоха до психопатизация на обществото, до отглеждането на цяло поколение без ценности, без национално достойнство и без грам знание за корените на българите и българщината. Вие, които се отрекохте от България, които я мразите откровено и безсрамно, даже с гордост от това мерзко чувство, вие, които възпитавахте в култ към парите и охолния живот, вие, които лишихте цяло едно поколение от самочувствието, че са наследници на горд народ с повече от 1300-годишна история. Вие сте виновни! И психопатът, извършил това гнусно деяние, е плод на политиката, провеждана години наред. Вие съсипахте ценностната система на българите. Да ви кажа само, че културата на татусите и големите мускули, съчетани с празни глави, много бой и кръв дойде от място, където насилието е начин на живот, където хиляди годишно загиват от психопати, избиващи ги с автомати. Насилието, включително и срещу инакомислещите, задушаването на другите гледни точки е основна ценност на религията, която изповядвате. А това е религията на алчността, арогантността, омразата към България и всичко българско и неистовата жажда за власт! Ето това сте вие и психопатът, накълцал момичето е ваш продукт! И спрете с гнусната пропаганда, защото това дете има семейство и близки, за които това ще е травма за цял живот. Като се нахранят медиите с отвратителната история, ще я забравят и всички дружно ще продължим да копаем дъното на безнравствеността. Защото този модел на поведение ни се налага като успешен и осигуряващ охолен живот. Това е! Цветослава Гълъбова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бонка Василева

  02 Авг 2023 10:28ч.

  Напълно съм съгласна с разсъжденията на Цветослава Гълъбова. Има какво да се добави. Например екшъните и криминалетата, които бълват телевизионните канали. На пръв поглед показват борбата на "добрите" спрямо "лошите". Но подтекст са "ценностите": парите /Стани богат/, славата /Стани известен/, агресията /Бъди какъвто си/, да добавя сцените на насилие и откровен секс /с лицемерното послание "Филмът не се препоръчва за...".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  02 Авг 2023 11:33ч.

  Абсолютно вярно с едно допълнение, че всичко това се прави целенасочено и се търси определен краен резултат. Над 30 години усилия са това и резултатите са вече осезаеми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДОБАВЯМ И ЧАЛГАТА - ПОГЛЕДНЕТЕ ТЕЗИ КЛОПОВЕ И ПРЕГЛЕДАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ

  03 Авг 2023 19:07ч.

  Ето това е идеалът на голяма част от младите българи днес. Ако го оспорвате, огледайте се по улиците и по сватбите. Това са евроатлантическите ценности на народа днес: похот, суетност, безнравственост, грубост, пошлост, перверзии. Какво да очакваме освен престъпления и зверства? Това е България след 30 години разсипване на всичко човешко под пръчката на диригента. https://www.youtube.com/watch?v=8_1tInR59DQ&list=RD0zT-Z-cck38&index=4 https://www.youtube.com/watch?v=EUiPm8M5Zr4&list=RD0zT-Z-cck38&index=5 https://www.youtube.com/watch?v=8JgUNfG5VlU https://www.youtube.com/watch?v=xXSBu8NjEVQ&list=RD0zT-Z-cck38&index=3

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Холивуд възпитава вече няколко поколения

  01 Авг 2023 23:36ч.

  Секс, убийства, изнасилвания, извращения! Не е вече само Холивуд разбира се, това е печеливш бизнес. И какво да се очаква после като възпитание? Едно голямо НИЩО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Те не знаят какво е отговорност и задължение

  01 Авг 2023 23:40ч.

  Имат само права и се възползват

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народен съд

  01 Авг 2023 23:42ч.

  Направил съм си труда да прочета Истанбулската конвенция. Три момента ми направиха впечатление: - Първо, държавата се задължава (чрез конституционни промени) да слуша НПОта, които се финансират от чужбина - това в същност е корупция и унищожаване на държавноста. - Второ “жертвата” няма нужда да се оплаква “справедливостта” сама се задейства така да се каже. - Трето, полът е социална роля. В резултат като погледнем какво се прави в “цивилизована” Европа, от норвежките и вече немските служби за закрила на детето, на човек му се изправят косите. В Калифорния и Канада за сега са най-напреднали в “защитата” на детето. След като травестит в детската градина му обясни, че то не е момиченце или момченце съответните служби го кастрират химически - без съгласието на родителя естествено, ако е нужно го отнемат и затварят родителя в затвор ако продължава да нарича детето си дъщеря или син, или ако откаже да му плати кастрацията, или се опита да я възпрепятства. Тази политика е придвижвана от глобалните финансови елити и се втъкава в законодателствата заради глупостта на избирателите и слабоумието и продажността на политиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Истанбулската конвенция е документ,

  01 Авг 2023 23:51ч.

  установяващ насилие - физическо и психическо - върху децата! Това е най-гадното нещо, което безмозъчните човекоподобни са съчинявали някога. За тях е бизнес, за децата - унищожаване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  02 Авг 2023 2:07ч.

  За нещастие, това е истина. Просто е крайно време да излезем пред политическите изроди (един от тях в момента е чучнат най-отгоре на заглавната страница на сайта) и на престъпните соросоидни НПО-та, че ако посегнат на семействата ни, на децата ни, милост няма да има !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновен човек

  01 Авг 2023 23:57ч.

  Всъщност знаете ли какво .Проблема не е в съдийката , не е само в законодателя или в Прокурора.Проблема е , че възпитахме такова поколение . И това е само началото през много трупове ще се мине за да го осъзнаем и за да го изстрадаме. Става страшно , ще става още по-срашно , заради тази образователна система , заради това възпитание . В АМЕРИКА ПОСТОЯННО СЕ УБИВАТ С АВТОМАТИ . НАЛИ НА НЕЯ ИСКАХМЕ ДА ПРИЛИЧАМЕ . ЕТО ВИ . И всичко това заради Тея ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ ,ако приемат ИК , ще стане по-лошо . По-лошо и ще става

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласове

  02 Авг 2023 0:31ч.

  Че мутрите боко различава ли се от тоя гамен,нали помните с колко ги фърфореше .Така че това е примера ,бабаитлък и жълти презервативи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Кой създава изродите?”

  02 Авг 2023 0:32ч.

  24 години - просташката чалга в Шоуто на Слави и 18 години - Бойкоборисовщината във всичките и уродливи форми.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  02 Авг 2023 1:31ч.

  Идиотска държава и става все по идиотска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  02 Авг 2023 1:34ч.

  Не е виновна демокрацията и няма нищо общо с това! Дори без да споменаваме, че ТОВА в България НЕ Е демокрация, а всички знаем какво. И през социализма имаше уроди и тъпанари. И насилие. Много насилие в домовете. Но просто не се говореше за това! И това е само част от проблема. " Мълчи, търпи, той ти е мъж, какво ще кажат хората, не прави семейството за срам!" Познавам лично доста такива "хора". Момиче от моя клас се самоуби в УЧИЛИЩЕ, когато бяхме осми клас. В училище. Пред очите на всички ни! С години била малтретирана в "семейството" си. И никой нищо не направил! Оказа се,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САМО ДА ПИТАМ!

  02 Авг 2023 1:40ч.

  , че ПОНЕ трима учители са били наясно! И какво!? Тя полетя от покрива. Защото "какво ще кажат хората". И тогава беше така. А днешните уроди ги създава същата система. Същата народопсихология. Същите ракиено- татуирани патридиоти. Които са неуки и прости, но жестоки и зли. Създават ги уродите такива като Папазов ревльото, който връзва момиче за парното и й стриже косата!? Или някой Ганьо като някой си Тото, който вместо да каже нещо на място при тия "откровения", се хили като пача! Или любимият ви Юлиан ИЗвергов. Който, видиш ли, бил убеден, че жените ОБИЧАЛИ да ги бият!? И как така- все жените виновни? Пък мъжете в тая България такива идеални, ах! Жените са "шаврантии", "пачаври" и прочее. А мъжете са П...И. Които не се пускат от полата на мама, не работят, но все много знаят. Ето това създава тия изроди. Бележка над линия: ВСИЧКИ МНОГОЗНАЙКОВЦИ ДА ПРОЧЕТАТ РАЗКАЗА НЕВЕСТА НЕНА ОТ ЕЛИН ПЕЛИН!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да кажа!

  02 Авг 2023 2:17ч.

  Този е възпитан от жена или е живял в нещо като семейство без баща.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  02 Авг 2023 12:32ч.

  И семейството ли трябва да ги ограмоти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изроди

  02 Авг 2023 2:05ч.

  Само пример - чейндж бюро в центъра на Варна, на бул Мария Луиза 10, абсолютни психопати, въоръжени с бойни пистолети, дадени им от собствениците на тези чейнджбюра. Един от тях - Янко Янков, служител, психопат. Как се дава оръжие на тези охранителни фирми, в България е практика да се раздава оръжие на престъпници, бандити и психично неуравновесени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “ Кой създава изродите”

  02 Авг 2023 2:09ч.

  Системата. Гледали ли сте стари американски филми? Гледали ли сте нови американски филми? Можете ли да видите разликата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нота бене

  02 Авг 2023 3:04ч.

  Педераските ценности създават изроди !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Е как кой ги създаде..

  02 Авг 2023 3:47ч.

  баба ми от Шаврънкьово ги създаде... Двуличници..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • то е ясно

  02 Авг 2023 12:14ч.

  Ясно е кой ги създаде тези. Създаде ги 30 годишния "демократичен преход". Докато бившите ДС, сега ДСБ и ДБ разграбваха държавата. Сега трябва да си плащат на Запада с вересиите, за това, че си затваряше очите пред тези кражби. И почват да връщат - съдбата на държавата, съдбата на народа ни, съдбата на децата ни. Продават ни вкупом - същите ДС/ДБ подлоги. Те са причината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • viva

  02 Авг 2023 12:26ч.

  Не е демокрацията виновна! Защото демокрацията е диктатура на правилата! А 30 и по-вече години народонаселението е възпитавано да НЕ уважва правилата! Т.е. всеки може си прави каквото иска. Следствие от което е положението по пътищата. Всеки сам определя какви да са правилата и как да ги налага. 30 години се налага шопската поговорка, че законът е врата у поле и само магаретата минават през нея. Е кой иска да е магаре? Т.е. който не може да определи кое е правилно и кое не е и да наложи собствените си правила е магаре! Баце да си У "демокрацията по БГ". Е как няма го уважаваш! Всички други са будали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  02 Авг 2023 18:27ч.

  След 33 години насаждане на субкултурата на мутрите и чалгата, какво очаквате?!... Това са последиците от т.нар. бъркоч, "Бългериън кънтри мурафет".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой създава изродите ли?

  03 Авг 2023 22:21ч.

  Те са си част от цивилизационния избор, натрапен на обществото ни от продажния "елит". Впрочем, същите изроди създава приемната грижа и в Норвегия, Германия, САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи