Дипломат от САЩ: Надяваме се, че в България ще има правителство. Дезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички ни

Дипломат от САЩ: Надяваме се, че в България ще има правителство. Дезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички ни

"Надяваме се, че ще има правителство в тази държава", това каза специалният пратеник на Държавния департамент на САЩ, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация Джеймс Рубин пред БТВ.

На въпрос на водещия Светослав Иванов дали  американското правителство е съветвало по някакъв начин български политици или официални лица за подходи или назначения. Дипломатът отговори: Категорично не. Чух за тези твърдения. Това са абсолютни глупости. Разговарях с посланик Кенет Мертен, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица. Това са глупости.

"Когато се измислят подобни теории на конспирацията, бих искал да приканя хората да не забравят, че повечето теории на конспирацията не са истини", каза още Рубин.

Дипломатът допълни: Много рядко някой ще открие нещо потулено. Няма теории на конспирацията в модерния свят, които да са истинни. Това е нещо измислено от хората за преувеличаване и подвеждане.

САЩ нямат позиция за това кои партии трябва да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да може да работи с нас по политики, които ни вълнуват. Политики, които обясняват ползите от членството в НАТО, ползите от членството в ЕС, причините за войната в Украйна. Това каза днес пред Би Ти Ви пратеникът на Държавния департамент на САЩ, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация. Джеймс Рубин.

Той допълни, че американското правителство няма и предпочитания за това как да приключат изборите. "Ние имаме мнение не за партии, а за политики. Искаме да видим България, която е член на НАТО и на ЕС, държава, възползвала се от това, че е част от западното общество, да има правителство, което да говори за това, способно да реагира на лъжите, разпространявани за войната в Украйна, за предполагаемите щети, които са нанесени. От вашите партии зависи да решат какво ще правят - не от нас", поясни Рубин.

Попитан дали САЩ са "съветвали" по някакъв начин български политици или официални лица за бъдещи назначения той обяви: "Категорично не. Чух за тези твърдения. Абсолютни глупости са. Разговарях с посланика, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица".

Руби подчерта, че на Балканите има няколко по-уязвими за руската дезинформация страни, като сред тях са Черна гора, Сърбия, Македония и България. "Това са все места, където руснаците вярват, че ако могат да се намесят в информационното пространство, могат да извършват информационни операции", допълни той.

Според Рубин, когато правителства като руското се опитват да наложат своите виждания върху обществата, това не е само комуникационен проблем, а заплаха за сигурността.

"Трябва да знаем, че за Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика. Те действат на най-високо правителствено ниво - президентът Путин, съветниците му по вътрешна сигурност, министърът на външните работи - те планират неща, които да се кажат, неверни тези, които да проникнат в обществата ни, защото се надяват, че по този начин ще накърнят подкрепата за правителството на Украйна, например", казва пратеникът на Държавния департамент на САЩ.

 

 

Коментари

 • рис

  05 Юни 2023 1:08ч.

  Заплахата за националната сиурност си ти, американски пратенико. Гоу хоум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дипломат от САЩ: Надяваме се, че в България ще има правителство. Дезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички ни

  05 Юни 2023 9:49ч.

  "Дойче банк": Вълната от фалити е неизбежна и ще достигне своя пик през 2024 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Дезинформацията вече е заплаха за националната сигурност на всички ни"

  05 Юни 2023 9:51ч.

  "Дойде време да говоря и за част от причините за моята раздяла с “Америка за България”. След като се запознах с дейността на Антикорупционния фонд, имах директен сблъсък с директори във фондацията заради ясно изразените ми опасения, че фондът се иституционализира, за да се използва като легитимираща трибуна на “разработки”, които не покриват елементарните критерии на журналистически стандарти. Отговорът беше: “Отивай да си правиш медията”. Нещо неясно за стандартите на фондацията относно проектите, които финансира?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивет Добромирова:

  05 Юни 2023 9:55ч.

  "„Разработките” на „Америка за България“ не покриват елементарни журналистически стандарти"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  05 Юни 2023 1:12ч.

  С правителство или без, пропагандата ви в България е духай дудук 😉

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дясната ръка на Мадлин Олбрайт...

  05 Юни 2023 9:28ч.

  ...обича ли мирис на обеднен уран на Балканите сутрин рано?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  05 Юни 2023 1:21ч.

  Поредният евреин-сатанист от империята на световното зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разговарях с посланик Кенет Мертен, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица.

  05 Юни 2023 1:22ч.

  Виж ми окото!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джо гладника

  05 Юни 2023 10:20ч.

  не е ясно, господинът себе си ли има за д.ебил, или нас приема за такива. някой, който е начело на политическа структура, готвеща се да управлява, ко казва на глас, пред десетки съратници. какво повече? а, да, формално може и да е прав - никой не обикаля, те отиват при него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Луй XIV

  05 Юни 2023 1:23ч.

  САЩ не могат да гарантират нито териториалната цялост на България, нито с авторитета си да гарантират правата на българите в БРЮМ. Такива съюзници не ни трябват. САЩ стават все по токсични за всичките си васали и съюзници! 1)Каква е американската версия за 11.09.2001? А за КОВИД? А за войната в Ирак? Имаше ли химическо оръжие там? 2)Зелените работят ли за подмяна горите с ФЕЦ? Електро автомобилите еко ли са или тъкмо напротив? 3)Кога САЩ не лъже?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  05 Юни 2023 1:24ч.

  Аха, значи вашите хора Киро и Кокоро са ни дезинформирали в записите. Не трябва да вярваме на ушите си, а на това, което ни казват правилните дезинформатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Логичен човек

  05 Юни 2023 1:25ч.

  Ако съм разбрал правилно това, че от посолствоТО не са одобрявали никакви означава, че или Киро е конспиративен теоретик, дезинформатор и лъжец или става въпрос за някое друго посолство, като например руското. Това пък прави Киро двоен агент. Изключвам възможността господинът по-горе да лъже, защото смятам, че е честен човек като го гледам така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хмм

  05 Юни 2023 14:00ч.

  Да, с тази къдрава косица, голям нос и големи уши предполагат, че това е изключително честен човек. Просто му е в гените.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  05 Юни 2023 1:26ч.

  Чак сега ми стана ясно какво е дезинформация! Това е всяко нещо което е вярно, но е неудобно за управляващите и по специално за Империята на злото отвъд океана! Този дипломат, слуга на злото ме подсети за това, нали те сега ще управляват България, чрез техни подлоги!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много точно

  05 Юни 2023 1:30ч.

  +++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълзящ ПРИМИТИВЕН

  05 Юни 2023 1:33ч.

  ФАШИЗЪМ! Още преди година и малко много хора говориха за това, че се задава в Европа и България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  05 Юни 2023 1:34ч.

  Ние не сме колония. Ние сме окупирана територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Николова

  05 Юни 2023 1:35ч.

  Кирчо го коментира без да знае , че го записват. Асен каза , че застава зад всяка дума от записа. Бойко Борисов пък го привикали 3 пъти в седмицата в посолството. Появява се някакъв чужд чиновник и ги нарича лъжци. Що не си ходиш чужд боклук , откъдето си дошъл. Оставете ни намира!Вървете си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Име

  05 Юни 2023 3:16ч.

  Тоест, ако американците не ги "съветват", излиза, че нашите, като едни доказани визионери и хора с поглед, върху геополитическата обстановка, в района и по света, ги съветват. Иначе за какво да се хабят да ходят по посолствата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  05 Юни 2023 1:37ч.

  "Разговарях с посланика, който ме увери, че никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица" Точно така е, никой от посолството не обикаля, инструктираните идват сами в посолството...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  05 Юни 2023 1:39ч.

  Великият инквизитор от Министерството на Истинате е прав - дезинформацията е заплаха за националната ни сигурност. Неговото посещение не вещае нищо добро.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  05 Юни 2023 1:41ч.

  "САЩ нямат позиция за това кои партии трябва да са на власт. Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да може да работи с нас по политики, които ни вълнуват. Политики, които обясняват ползите от членството в НАТО, ползите от членството в ЕС, причините за войната в Украйна. Това каза днес пред Би Ти Ви пратеникът на Държавния департамент на САЩ, който координира противодействието срещу опитите за чуждо влияние чрез дезинформация. Джеймс Рубин." Сега обясни ли ви го в прав текст американския "дезинформатор", че го интересуват оръжията за Покрайна! Иначе Кенет Преврата не е обикалял партиите, защото те са му ходели на крака (по признанията на Борисов той 3 пъти седмично ходи до Посолството). С една дума в България дезинформацията им не минава и той идва у нас да пришпори еничарите и да им даде още пари та дано се справят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 04 Юни 2023 23:42ч. Как си я представя *реално* борбата с дезинформацията - да гледаме постоянно Елена Поптодорова ли?

  05 Юни 2023 9:44ч.

  Точно! В комплект със Паси С. и Цветанов Ц.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красен Ч.

  05 Юни 2023 1:54ч.

  “Американски” пратеник от котилото на Нуланд, Блинкен, Сорос и кохорта. Не се месим казвате, но трябва да изпълнявате заповедите ни. ———— "Трябва да знаем, че за Русия информационното пространство е бойно поле, това е форма на държавна политика”. — Евала Рубин, това бойно поле на дезинформацията е ваше творение и вие сте най-големите манипулатори. Затова млък и обратно при сенилния старец.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причините за войната в Украйна ли? Мистър питай канцлера Меркел, президента Фр.Оланд, освен ако и те дезинформират

  05 Юни 2023 2:09ч.

  подписвайки Минските споразумения. .... В интервю за германския седмичник Die Zeit, публикувано на 7 декември 2022 г., Меркел посочва, че сключването на Минските споразумения е опит да се даде време на Украйна да се укрепи. Тя твърди, че на всички е било ясно, че конфликтът е замразен и проблемът не е решен, "но това даде на Украйна безценно време". Меркел изрази съмнение, че тогава страните от НАТО са били в състояние да окажат подкрепа на Киев в степента, в която го правят сега." !!! .......... Оланд същото - да се даде време на Украйна да се въоръжи и обучава войската й къде и от кого мистър Рубин в продължение на 8 години! ............ ИСТИНАТА Е КАТО СВЕТЛИНАТА, пробива мрака и всичко осветява, Истината светва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Причините за войната - държавен преврат освен ако и CNN не е дезинформатор

  05 Юни 2023 2:14ч.

  След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. започнаха масови протести в източната част на страната, където рускоезичното население не беше съгласно с новия курс на Киев. В отговор в средата на април същата година украинските власти започнаха военна операция в Донбас с авиация и бомбардировки на жилищни райони. Минските споразумения, постигнати през 2014-2015 г., се очакваше да осигурят основата за уреждане на конфликта в Донбас. Те бяха подписани с посредничеството на ОССЕ, Русия, Германия и Франция. И коя е причината за войната? Целия свят го вижда - НЕИЗПЪЛНЕНИЕТО НА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Категорично не се месят. Но …

  05 Юни 2023 2:11ч.

  Обяснява какво искат. Това не е ли вмешателство?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bai ivan

  05 Юни 2023 2:15ч.

  fuck off james rubin ..this is Bulgaria....айде падай в трапа....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • go home

  05 Юни 2023 2:15ч.

  нещата явно са много сериозни, щом и този се появява по TV-то. Но, на ръката на Господ е написано името на Българите. Изглежда така, като че ли ни е забравил, но не е! Така че, не пип, че пляс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Това са абсолютни глупости"

  05 Юни 2023 2:16ч.

  Нещо много нервен ни се види евреина...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БББ

  05 Юни 2023 2:22ч.

  Изключително плоско интервю! Светльо, като питаш "ама вие намесвате ли се във въртешните ни работи", какъв отговор очакваш да получиш? Сериозно? Хайде недей принизява зрителите си до такъв примитивизъм. Рубин говори само и единствено за руска пропаганда, все едно няма никаква друга... Особено след като бяха спрени всички руски медии и над 90% от медийния ефир у нас е зает изцяло от проамерикански медии. Да си говорим честно, ако съпоставим руската и американската пропаганда в българския медиен ефир, то е нащо от рода на 5% към 95%. Ако гледаме само националните медии отиваме към 1% към 99%. Такива са фактите, и ако ще интервю с Байдън да направиш, хората не са толкова глупави за колкото ги взимаш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да може да работи с нас по политики, които ни вълнуват."

  05 Юни 2023 2:33ч.

  И защо трябва да работим с вас по политики, които вас ви вълнуват? Като искахте да доказвате колко могъщо е НАТО, след като дезинформирахте Горбачов, че Вашингтонския съюз няма да се разширява на Изток след като Варшавския договор се разпадна - ЗАЩО УНИЩОЖИХТЕ АРМИЯТА НА СЪЮЗНИКА СИ БЪЛГАРИЯ?! ..... Вместо да я направите още по-силна като се смятате за голямата работа. ........... Ми при влиянието на Москва имахме 150 000 войска, перфектно въоръжена и НИТО ЕДНА съветска военна база в България! ..... България беше в топ 30 на мощните индустриални развити държави в света. Населението над 9 милиона, без бедни, без бездомни, без безработни, без масова наркомания, без умиращи по 247 деца до 1-годишна възраст всяка година, без чакащи 150 деца за сърдечна операция поради липса на медицински сестри!!! ................. Днес при влиянието на Вашингтон - 15 хилядна армия, без военна авиация, без въоръжение, разрушена икономика, държава от Третия свят, с най-бързо умиращото население на планетата! И всичко по-горе изброено, което нямахме и не бяхме виждали! ......... Та при тези факти, а не разкази по картинка, по какви въпроси искате да работим с вас, мистър Рубин?! ............ Вън от България, то бива и бива нахалство, да не сме ви роби!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бай Шиле

  05 Юни 2023 5:20ч.

  По повод армията, на всяка колония армията се унищожава първа по обясними причини, ако все пак аборигените размислят. Обещават им се протекций, дислоцират се чужди войски да ги "пазят" и колонята се увенчава с блгодатта на статута протекторат. ЕС е протекторат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За пореден път се убеждавам,

  05 Юни 2023 2:35ч.

  че тия са оперирани от всичко човешко. Има ли поне едно нещо вярно, което да е казал?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евг

  05 Юни 2023 2:38ч.

  Значи, про100 киро спокойно може да яде бой... А асенчо и ленчето нещо друго да изядат..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България не е ваша работа

  05 Юни 2023 2:41ч.

  Нито националната ни сигурност. Вие - САЩ и вашите сателити - сте единствената заплаха. А заплаха за вас изглежда е вероятността България да бъде свободна страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчето

  05 Юни 2023 2:42ч.

  Как си я представя *реално* борбата с дезинформацията - да гледаме постоянно Елена Поптодорова ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Целият този фарс от последните дни е началото на края на американското господство у нас

  05 Юни 2023 4:15ч.

  Върховете не могат, а низините не искат ;-)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ирония на съдбата

  05 Юни 2023 4:34ч.

  Интервюто с мистър Рубин е чудесен нагледен пример за дезинформация. Направо като от учебник по Лъготене и Наръчник за младия пропагандатор. Най -много ми харесва тази част: "Трябва да се създаде архив, така че да се знае кои са рецидивистите. Много от имената на домейните и IP адресите на разпространителите на чужда дезинформация са известни – трябва заедно да работим за споделената ни сигурност." ......Няма нужда от превод. Тридесет години път за никъде, за да открием, че по ирония на съдбата държавата ни отново се превръща в дом на тоталитаризма, този път построен с материали донесени от Запад. Обаче мистър Американски пай не е наясно с характера на местните нагаждачи - ветровете на промените, които духат в главите им, умеят много бързо да сменят посоката...Така че, bye, bye...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  05 Юни 2023 5:13ч.

  Светльо много слаб журналист си. Колко Български НПО има в САЩ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ще ме извиняваш пич

  05 Юни 2023 6:09ч.

  Но ние в България, под “чуждо влияние” разбираме бруталната намеса на САЩ в нашите вътрешни работи. Ние не казваме на САЩ какъв президент и правителство да си изберат, нито ги съветваме как да си борят корупцията и какви реформи да правят в съдебната си система. Не ги питаме защо се убиват масово по училищата, защо си бият негрите, защо ги убиват на улицата, защо държат индианците в резервати, защо малтретират латиносите, защо строят 6 метрова ограда по границата с Мексико и кога ще върнат Калифорния и Тексас на мексиканците. Когато САЩ се чудят защо Русия “безпричинно” нападнала Украйна и си върнала Крим (една абсолютно руска територия), ние не ги питаме защо те безпричинно нападнаха Корея, Виетнам, Камбоджа, Панама, Ирак, Сирия, Афганистан, Югославия (които никога не са били тяхна територия). Айде моля ви се, вие си гледайте вашите работи, пък ние ще си гледаме нашите. Не че нашата е много за гледане, но колкото, толкоз! А колкото за “дезинформацията” и “фалшивите новини”, не се притеснявайте изобщо. В България, никой вече не слуша и не гледа новини (от вашите медии, наши вече не останаха). Хората не обичат да ги смятат за глупаци. Информираме се от по-надеждни източници. Тези съвети ги давай на такива като Светльо (като за него стават).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Даа, американци никога няма да станем

  05 Юни 2023 6:16ч.

  Не щем вашата “демокрация”. Не че нашата става за нещо, но някак си си е наша, ако ме разбираш. Някой ден ще стане по-добра. Когато ни се махнете от главата, има шанс да се очистим от вашите платени гръмогласни мекерета и да заживеем по-спокойно и по-нормално. Но ако Магарев изпрати синовете ни в Украйна, ще се наложи да ви изгоним от България с тояги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз не съм съгласен

  05 Юни 2023 6:20ч.

  Държава, която е пред фактически фалит, да ми дава акъл за каквото и да било. Печатайте си зелените хартийки, бършете си дупето с тях и не ни занимавате с вашите простотии. Ние си имаме наши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Реплика

  05 Юни 2023 12:55ч.

  "В България, никой вече не слуша и не гледа новини (от вашите медии, наши вече не останаха)." - Не си съвсем прав. Гледат, вероятно някои вярват други не. Един познат ми рече "Откак ми спряха Первъй канал, пускам Евронюз и знам, че нещата са точно наобратно на това, което говорят". И ако следваме тая логика, значи нещата са точно на обратно на това, което говори тоя щатски дипломат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Godefroy Amaury de Malefète, comte de Montmirail, dit « le Hardi »

  05 Юни 2023 6:14ч.

  Разстояние София-Ню Йорк = 7586 километра. На какво основание някой на седем хиляди километра от България ще има някакви претенции към българите ?!? На никакво. Американците нямат пълномощно от Господ Бог да се разпореждат със делата на планетата Земя. Следователно , американците като превишават правата си , влизат в конфликт със Бог. А това , както знаят и децата води до трагични последици - Содом и Гомор , Вавилон и така нататък. Бог да им е на помощ на братята американци ако са се взели много насериозно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пълна програма

  05 Юни 2023 6:29ч.

  Светльото показа в пряк ефир, как се дупят “нашите” медии на американците. Имаше и свирки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • “Просто искаме да се сформира правителство възможно най-скоро, което да може да работи с нас по политики, които ни вълнуват."

  05 Юни 2023 6:39ч.

  Ама вълнувайте се колкото си искате, ние защо сме ви за вашите вълнения. Вие се вълнувате за щяло и нещяло, ние НЕ. Вие се вълнувате, коя дърта брантия се е сетила, че дядо Тръмп я ощипал в самолета преди 30 години, ние НЕ! Ние си имаме собствена простотия в излишък: Гешев, Мешев, Боко, Моко, Петьо Еврото, джудженца и джуджанки (като стана дума и се сетих и за Атанасов). Айде всеки със своите простотии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бурятмонгол

  05 Юни 2023 8:16ч.

  Човеко от Америчко простодушно ни казва, че скоро ще ни наложат тежка цинзура, каквато вече се разпълзя по-назапад в ЕС. По-лошо ще стане, отколкото през студената война. Когато умират, осите най-люто жилят. Затова подкараха със сопата (заплахи) Банкянскио и кирчовците в един впряг, колкото и да се мразят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дезинформацията и Националната сигурност, примерв Белград

  05 Юни 2023 11:37ч.

  Я да видим отношението дезинформация/национална сигурност как "работи" по един същи повод в родните САЩ на мистър Рубин и в съседна многострадална Сърбия. ....... След стрелбата в училище и след първите протести срещу насилието, и след мерките на правителството на Вучич хората се успокоиха. Обаче последните две недели внезапно се появиха многохилядни протести за ... сваляне на президента Вучич и правителството му по повод насилието - стрелбата в училището и втората стрелба!! .......и ........ Да видим САЩ където почти ежеседмично има МАСОВИ СТРЕЛБИ в училища и други публични места с десетки застреляни! И мистър Рубин, защо в САЩ няма многохилядни ПРОТЕСТИ срещу управлението на президента Байдън?! Или това е дезинформация и разстрелването на хора в САЩ не е насилие, а пък в Сърбия е насилие и затова "опозицията" с многохиляден протест иска да свали президента Вучич, с което застрашава националната сигурност на държавата, факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ - дезинформатор №1

  05 Юни 2023 12:11ч.

  Този не може да разбере, че именно такива като него отвращават българите. Колкото и да ограничават информацията, колкото и медии да купуват, ефектът е обратен. Никой не им вярва и знае, че лъжите идват от тях. Как може да ми говорят, че пазели нашата сигурност, а кандидатът за БЪЛГАРСКИ военен министър вместо с българското знаме е окичил профила си от главата до петите с украински парцали и надписи. Това са си живи национални предатели и никой не им вярва нито дума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • roso

  05 Юни 2023 12:29ч.

  и защо трябва да му чета мислите на този господинчо, а още по-малко да му вярвам на приказките

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  05 Юни 2023 12:36ч.

  Шизофренно изказване! Този използва класически дезинформационно-прооагандни методи - лепи етикет на нещо неудобно "конспирация", за да го омаловажи и замете под килима. А относно"никой в посолството не обикаля със съвети за конкретни политики или лица" - явно не е следил изявите на Херо и разходките й из българските институции, както и изказванията на "конспиратора" с прякор "за 5 дни 3 пъти ходих в американското посолство".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • държавна сигурност

  05 Юни 2023 12:57ч.

  Американската дезинформация - най-истинската дезинформация на света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  05 Юни 2023 13:07ч.

  Този "говори" за дезинформация, разпръсквайки директно лъжи и демагогия. Но вече всеки мислещ човек ясно вижда, кой е инициатора на истерична пропаганда и усилията на западните средства за масова дезинформация, както и на напъните на западните полит-комисари, пенещи и крещящи в един глас. Непрекъснатите санкции, забрани, открита цензура и ограничаване на информационните потоци е показателна и очевадна. Всичко различно от „правата линия на Партията“ (на войната) се заклеймява светкавично, докато лъжците крещят с пяна на устата, "дръжте лъжците"!... Е, още малко остава, до развръзката, каквато и да е тя. Много от тези, които сега реват с пълно гърло в защита на "западната демокрация", опитваща се да затрие целия свят в сляпата си амбиция за световно господство и тирания, ще ходят утре с наведени глави и ще се чудят къде да се покрият... Пробуждането започна! Следва Възраждането… Въпрос на време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • скапан войнолюбец!

  05 Юни 2023 13:54ч.

  На този екземпляр по му подхожда името Били Рубин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фак Били ГейЦ

  05 Юни 2023 14:07ч.

  като са почнали, да направят Джонатан Грийнблат шеф на СЕМ! Междудругото, изразът "теория на конспирацията" придобива известност след усилена медийна кампания на ЦРУ през 60-те с цел да се сложи тапа на всякакви смислени коментари по убийството на Кенеди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Конспирацията, че до 2030 г. няма да има нито българи, нито България

  05 Юни 2023 15:31ч.

  още ли е конспирация?! Официални данни НСИ: за 10 години населението на България се е стопило с 857 000 души или близо милион от 2011 до 2021 г.! ..... За 2022 г. са починали 35 000 българи от скоротечен рак основно. ... !!!! .... С 1787 смъртни случая на 100 000 жители България е с най-високата смъртност в ЕС през 2020 г. !!!! Това съобщи статистическата агенция на Европейския съюз. Докато Франция (863 смъртни случая на 100 000 жители) и Ирландия (892). ............... Та конспирацията, че до 2030 г. няма да има нито българи, нито България - още ли е конспирация?! ТОВА ЛИ Е ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ консумирана от най-голямата демокрация на планетата Американската? Ами не, благодарим за такава демокрация, при която умираме като мухи. Ай сиктир.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От статистиката на НСИ за прогнозите за демографията

  05 Юни 2023 17:35ч.

  Това ми е любимо: " I вариант (при хипотеза за конвергентност): Този вариант се определя като реалистичен и е съобразен с нормативните изисквания на Европейския съюз за демографското и социално-икономическото развитие на страните членки."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НА ТОЗИ Т.НАР. ДИПЛОМАТ ИСКАМ ДА ПОКАЖА ДОКУМЕНТАЛНИЯ ФИЛМ "WHAT IS A WOMAN" И ДА МУ КАЖА: "ОТ ВАС ЪКЪЛ НЕ ИСКАМЕ!"

  05 Юни 2023 16:08ч.

  Ето тук е линк към този документален филм, показващ надхвърлящото всички прдположения абсолютно и гнусно разлагане на американското общество. Ето в това иска да ни превърне този "дипломат", Америка за България, Истанбулската Конвенция, Урсула, Европейския Парламент и всичкит български евродепутати, които гласуваха за конвенцията. https://twitter.com/realDailyWire/status/1664424891372941312

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  05 Юни 2023 16:50ч.

  на 20 000 км от нас какво ги интересува българия има ли правителство или не нали имат вече и телевизия у нас те не говорят грешни неща при тях всичко е точно само дето 60 процента не гласуват точно заради простотията кофти информацията не желая никои да ми дава тон в живота и да се бърка в чужда държава

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Галина

  05 Юни 2023 19:25ч.

  Както ВИНАГИ-американците ЛЪЖАТ.И казват на бялото -черно.Като са много горди с това,че лъжат и мамят,а има и кой да им повярва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля

  05 Юни 2023 19:43ч.

  Когато държава през няколко морета и един океан започне да ги разправя как "дезинформацията" в малката ни изстрадала държава заплашвала националната им сигурност, светват всички червени лампи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи