Русия замразява зърнената сделка заради украинско нападение с дронове

Русия замразява зърнената сделка заради украинско нападение с дронове

Русия замразява участието си в зърнената сделка след днешното нападение с дронове в Севастопол срещу нейния Черноморски флот, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от агенциите.

Москва "замразява участието си в осъществяването на споразуменията за извозване на селскостопанска продукция от украинските пристанища", се казва в съобщение от ведомството.

Според източник на ТАСС Москва още не е уведомила Турция за своето решение.

По-рано министерството заяви, че "киевският режим" е извършил терористична атака срещу руски военни и граждански кораби в Севастополския залив с девет въздушни дрона и седем автономни морски безпилотни апарата.

Според Москва всички те са били унищожени. При нападението са получили"незначителни повреди" руският миночистач "Иван Голубец" и заграждения в залива Южная.

Русия – включително съвместно с Турция, е готова безвъзмездно да достави до четири месеца до 500 000 тона зърно на най-бедните страни. Това заяви днес аграрният министър на Руската федерация Дмитрий Патрушев в ефира на телевизия "Росия-24", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Русия винаги е била и си остава надежден партньор", обясни министърът. "Ако погледнем ситуацията като цяло, с оглед и на тазгодишната реколта, Руската федерация е напълно готова да замести украинското зърно и да прави доставки на приемливи цени за всички заинтересовани страни", изтъкна той.

По-рано селскостопанското министерство на Русия съобщи, че в страната са събрани вече 147.5 милиона тона зърно. Според прогнозата на ведомството от общо 150 милиона тона, които се очаква да бъдат натрупани до края на годината, 100 милиона тона ще се падат на пшеницата.

 

 

 

Коментари

 • nan

  30 Окт 2022 8:49ч.

  оказа се, че аз не съм разбрал. зърнената сделка не била за да няма глад в Африка, а да няма гладни афро-американци и афро-европейци. няма друго обяснение защо само един кораб е отплавал в посока Африка, а останалите в цивилизования свЕт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Честито, Херсон се изпразни

  30 Окт 2022 9:58ч.

  От путиновите орки и никой вече не приема плащане в рубли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  30 Окт 2022 14:15ч.

  козяшки опорки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да,

  30 Окт 2022 10:06ч.

  Какви журналисти сте, като пропускате да напишете най- важното: Атакованные в Севастополе корабли Черноморского флота обеспечивали безопасность зернового коридора Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27464.5/4669748/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • каквото повикало, това се обадило

  30 Окт 2022 14:45ч.

  Много досадни тези западняци; все се врат между шамарите и чакат някой да ги гали с перце; аман от вряскачи и нахалници;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  30 Окт 2022 17:03ч.

  Значи целта на "Зърнената сделка" е била осигуряването на чадър над корабите, избиваще мирното население на Украйна със своите крилати ракети.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Лалю

  30 Окт 2022 17:44ч.

  Абе Льольо, почни да четеш преди да пишеш бе, юнак. Или и ти като чукча си писател, а не читател. Аман от неадекватните ти коментарчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю е платен

  31 Окт 2022 18:32ч.

  Не се връзвайте, той е тук с цел диверсификация или да привлича коментари, колкото повече се връзвате, толкова повече лалю и сие се радват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи