Олаф Герсеман, Die Welt: Германия се проваля в санкциите срещу Русия

Олаф Герсеман, Die Welt: Германия се проваля в санкциите срещу Русия

Колумнистът на Die Welt Олаф Герсеман посочва неуспеха на санкциите срещу Русия. Експертът отбеляза, че търговията между страните продължава да расте въпреки ембаргото върху въглищата, златото, стоманата и водката.

Герсеман, позовавайки се на статия в Süddeutsche Zeitung, припомня, че целта на санкциите е да се "изпрати сигнал" на руския президент Владимир Путин. Междувременно, въпреки ограниченията върху руските въглища, стомана, дървен материал, цимент и злато, търговията между страните се увеличава поради по-високите цени на газа.

По данни на Федералната статистическа служба на Германия през юни руският газ е струвал на Германия 3,5 млрд. евро. В сравнение с май увеличението е с 5%, а в сравнение с юни миналата година - с 39%. Според експерта, чисто математически приходите от износа за Германия покриват по-голямата част от военните разходи на Москва. И въпреки 30-процентното намаление на физическия внос, целта на санкциите не е постигната. "Всичко се оказа против нашите изчисления", заявява той.

Герсеман добавя, че Русия ще "балансира бюджета си и ще може да остави повече газ в земята за бъдещ добив". "Така от Германия към Русия ще потекат още милиарди евро и рубли", заключава той.

По-рано членовете на лявата германска партия Die Linke Александър Кинг и Константин Браун предрекоха протести срещу санкциите срещу Русия. Те отбелязаха, че Европа и САЩ са наложили ограничения на икономическото сътрудничество с "най-голямата страна в света, в която са съсредоточени всички суровини, необходими на останалата част от света за икономическо развитие.

Коментари

 • честно казано, писна ми да слушам за санкции

  05 Авг 2022 14:03ч.

  Кажете истината, бе господа, вместо да опявате. Започнете да казвате истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германостанските кастрати дори не умеят да мислят истината

  05 Авг 2022 17:09ч.

  Това е висш пилотаж на дресурата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  05 Авг 2022 16:47ч.

  "...целта на санкциите е да се "изпрати сигнал" на руския президент Владимир Путин". Путин навярно е получил сигнала, но е неблагодарник. Би трябвало да изрази благодарността си, че Русия вече изнася по-малки количества стоки, а получава по-големи валутни приходи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

  05 Авг 2022 19:44ч.

  приходите от газ и нефт са важни за РФ, но санкциите не са само за тјах.Проверете какво става в руск.икономика-здравни услуги, леки коли, въздушен транспорт и так далее. Постепенно пазарът и за нефт и газ ште се стесни, тогава ште дојдат вторичните санкции за тарикатите, които в момента купуват нефт и газ за препродажба... Венецуела като има нефт зашто е затънала

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А стига бе, тоя още блее тука

  06 Авг 2022 17:53ч.

  Ей, не са ли те резнАли още бе? И стига с разпространението на мантрите на великите западни "мислители"... Няма нужда... Колкото до Венецуела... Колкото и да обяснявам, то лоена топка гънки няма...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи