Обрат: САЩ ще разрешат извършването на трансакции с руски банки, свързани с енергия

Обрат: САЩ ще разрешат извършването на трансакции с руски банки, свързани с енергия

САЩ ще позволят някои свързани с енергията трансакции със "Сбербанк", "ВТБ", "Алфа банк" (Alfa Bank) и някои други руски институции да продължат до 5 декември. Това информира днес в онлайн съобщение министерство на финансите, цитирано от Ройтерс.

Службата за контрол на чуждестранните активи към финансовото министерство съобщи, че удължава срока на общия лиценз, разрешаващ трансакции с финансови институции, включително Руската централна банка, "Совкомбанк" , "Внешекономбанк" и други.

САЩ забраниха вноса на руски изкопаеми горива и наложиха наказателни санкции на страната заради инвазията й в Украйна. Вашингтон обаче разреши банковите трансакции за руски петрол и газ за европейските страни да продължат, за да им даде време да преминат от руска енергия към алтернативни източници на гориво и електроенергия.

ЕС зависи от Русия, един от най-големите световни износители на енергия, за около 40 на сто от природния си газ и 27 на сто от вноса на петрол. Този месец блокът се споразумя за частично ембарго върху руския петрол и петролни продукти.

Немските власти преименуват "Газпром Германия" и й отпускат 9-10 млрд. евро

Германските власти са решили да преименуват компанията "Газпром Германия" на "Секюринг енерджи фор Юръп" (Securing Energy for Europe), съобщи днес пресслужбата на кабинета, цитирана от ТАСС.

В крайна сметка "Газпром Германия" ще бъде преименувана, се посочва в комюникето. Този ход ще изпрати ясен сигнал на пазара, че целта на предприетите мерки е да се гарантира снабдяването с енергия на Германия и Европа, се посочва в текста.

Германското правителство е решило да постави "Газпром Германия" под дългосрочно външно управление и да отпусне многомилиарден заем, за да я спаси от възможен фалит, информира пресслужбата.

Ведомството на федералния канцлер, министерство по въпросите на икономиката и опазване на климата, както и финансовото министерство решиха да удължат срока на попечителското управление на "Газпром Германия" и след септември 2022 г., съобщи кабинетът. Посредством заем от "Ка Еф ве" (KfW) германското правителство няма да допусне фалит и ефекта на доминото върху пазара, се посочва в комюникето.

Германия ще предостави пакет от 9-10 милиарда евро за "Газпром Германия", съобщи правителствен източник, цитиран от Ройтерс.

 

Коментари

 • софиянец

  14 Юни 2022 22:45ч.

  май в сошуа отиват на "Perestrojka", много се надявам момчетата от шиткейго да им чукнат подобаваща "Шокинг теръпи", ей така за спорта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  15 Юни 2022 8:53ч.

  ще има война тогаз, гражданска и пълен разпад и връщане към началото си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И войната с Русия ...

  14 Юни 2022 22:46ч.

  ... излезе чурук. Както и "Пандемията" . Това САЩ - каквото барнат , изсъхва !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ХАХА

  14 Юни 2022 23:47ч.

  Сега ли разбра, че където минат сащ, трева не никне ? Ами погледни собствената си родина на какво прилича, откак ни взеха американците - на бардак!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  14 Юни 2022 22:54ч.

  Ко стана - икономическото джудже според ред специалисти се оказа по-силно от най-големите икономики и им диктува правилата. На не се поддавайте така на вечно пияните руснаци, дето освен самогон, друго нямат, че се създава едно леко недоверие в безкрайните ви сили и интелект...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джуджакът културист

  15 Юни 2022 7:58ч.

  Икономическото джудже завчера обяви първата икономическа санкция срещу Запада с наистина стратегическо значение. Спрян е износът на инертни газове за западните страни и техните протежета като Тайван, което стартира срив в производството на процесори. Играта загрубява. Следват титана, паладия, иридия, други редки атоми...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Че като ги подпре и Китай с редкоземните метали

  15 Юни 2022 15:12ч.

  ще спрат плейстейшъните и порното и 90% от западната младеж ще се изпозастреля из училищата от фрустрация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • САЩ разреши на ЕС?!

  14 Юни 2022 23:02ч.

  Стшга, бе, изобщо не се бях досетила, че ЕС се управлява директно от САЩ. Ама пък толкова вече да не се крият е някак неприлично.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • демокрацията - ама тя била строга субординация

  15 Юни 2022 8:28ч.

  В тая крепост на свободата, демокрацията и пр. ценности се действа по команден ред отгоре надолу, каквито и при социализма не сме имали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  14 Юни 2022 23:32ч.

  Който е гледал Бесогон на Никита Михалков, знае че СберБанк е руска точно толкова колкото Герман Оскарович Греф е руснак... Така че защо да си губят активите, утре ще се смени отровната администрация във Вашингтон, ама банката ще си остане един приятелски мост на дружбата :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  15 Юни 2022 8:53ч.

  отдавна няма чисто национални банки! Дори тази война направи щастливи руснаците щото разбраха че капитализма не е много убав строй и не е само джинси, уиски, банбони, Берьозка и т.н.!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как работят санкциите …

  14 Юни 2022 23:39ч.

  https://t.me/ukraina_ru/78950 1. Netflix: -70% 2. Paypal: -60% 3. Facebook: -48% 4. NVIDIA: -44% 5. Тesla: -43% 6. Биткоин: -38% 7. Аmazon: -36% 8. Apple: -25% 9. Microsoft: -23 10. Google: -24% Суров нефт: +71% Рубла +22%

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  15 Юни 2022 0:27ч.

  Практикуващият подобни обрати не получава ли непреодолими повици да повърне сам върху себе си?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германското правителство е решило да постави "Газпром Германия" под дългосрочно външно управление и да отпусне многомилиарден заем, за да я спаси от възможен фалит

  15 Юни 2022 3:31ч.

  Германското правителство е решило бла-бла, обаче това не е решение, а само временно отлагане на фалита, първо на "Газпром Германия", после и на Германия, а после и в други градове. Интересно дали ще им уврат някога главите да вземат истинските решения или като Гюро Михайлов до пълно удавяне ще отстояват американските национални интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питащ

  15 Юни 2022 6:53ч.

  САЩ решиха...Да не би ЕС да е станал 51 краварски щат и да не са го обявили официално? Разрешиха да дишаме? Ура какъв напредък...Този ЕС за нищо не става. Просто придатък на краварите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асеня Нежното...

  15 Юни 2022 6:57ч.

  ...дали е информирано?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • незадоволена

  15 Юни 2022 8:14ч.

  Як мускул са тез наглосакси, виж колко дълго издържат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • думбазин

  15 Юни 2022 8:17ч.

  Между другото, сивите схеми на партнеристанци с руски горива избуяват като екваториалната растителност на Амазония. Сега настъпи времето на мошениците, голяма пара ще пада от прекупвачество, ето в схемата влязоха и зърнените храни. Санкционната политика е като социалистическото нямане - икономиката все си намира начин да излезе на плюс, заобикаляйки забраните, но вече на черно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да спИчелим време

  15 Юни 2022 8:26ч.

  Ох, чакай да се наместя (поне за още няколко месеца), че така не ми е удобно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жоро🤣

  15 Юни 2022 8:49ч.

  Хахахха, САЩ ни разрешават аууу!! Ххехехе айде продажници действайте! Нещо се обърка ембаргото !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разсъждения

  15 Юни 2022 9:47ч.

  Смяната на строя в СССР и сателитите му стана без война и жертви, макар и болезнено за работническата класа. Сега е поставено началото на смяната на строя на така наречения Запад, и който оживее до 10-15 години, ще може да прави сравнения и да дава оценки за Китай, Русия и САЩ. Европа е "булката", ще прави каквото и се каже и все някой от трите ( или и трите ) ще я "оправи".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как без война и жертви?!

  15 Юни 2022 15:23ч.

  Цялото "постсъветско пространство" пламна от националист погроми на "коренните нации" които квичаха: "Чемодан вокзал Росия" (а после те си стегнаха чемадана като гастарбайтери в Русия), формени войни - Карабах, Абхазия, Приднестровието. А милионите жертви на "лихие 90-ие" - физически жертви на срутеното здравеопазване, беззаконието с наркомании, бандитизъм и пр и пр?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Doksan Dokuz

  15 Юни 2022 11:54ч.

  Не разбрах от дописката само с какво ще търгува новоименуваната компания, да е хаирлия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи