Никола Стоянов: Горивата ще поскъпнат, след като спре да се използва руски петрол

Никола Стоянов: Горивата ще поскъпнат, след като спре да се използва руски петрол

"Горивата ще поскъпнат, след като спре да се използва руски петрол". Това каза пред БТВ бившият икономически министър Никола Стоянов. Според него е възможно да се усети някакъв вакуум на пазара, но това ще е за кратко.

"Вижте цените при съседите ни и си направете сметката. Колкото са там плюс транспорта до България и ще видите, че цените на горивата скочат до 4 лв.", посочи той и разказа за срещите си с ръководството на "Лукойл", докато е бил част от служебното правителство.

"Плановете бяха преди дерогацията, която ЕС даде на България, за две години това да може да се случи и до края на 2024 г. "Лукойл" да може да работи изцяло без руски петрол. Това е ясно и така трябва да се случи", обясни той и коментира критиките на акад. Николай Денков за това, че не е постигнат напредък за излизането от дерогацията.

"Не зная с какъв контекст го е казал, може би в контекста на това, че за пред последните два месеца горивата са поскъпнали с над 20%. Много е страшно да се правят някакви стъпки, без да се прави анализ. Това, което за съжаление виждаме през последните три месеца", каза още Никола Стоянов. Той посочи също така, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на горивата.

Бившият икономически министър Никола Стоянов коментира и темата с вдигането на забраната за внос на украинското зърно. "Всеки, който има бегла представа от финанси, би се срамувал от изнесения анализ - за пропуснатите ползи от забраната. Това беше наистина смешно. Това е някакъв анализ, който смята само плюсовете, без минусите. Пропуснатите ползи от ДДС от вноса, а някой смята ли върнато ДДС след преработката и износа? Предполагам, че всички от Министерство на финансите се срамуват от направения анализ", каза още той.

 

 

Коментари

 • На педераста Асен Василев да му направят клизма с терпентин от американски петрол

  15 Sep 2023 12:54ч.

  Разработеният му гъз ще стане съвсем демократичен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ватман

  15 Sep 2023 15:22ч.

  Тази сутрин, един "мозък" по телевизията обясняваше, че нямало страшно за цените на горивата след скъсването на договорите с Лукойл. Били сме пазарна икономика и все от някъде ще внесем. И цени около 4 лв. не било страшно, важното е да не е директно от Русия, нищо , че ще е пак от там, само,че с 30 ПРОЦЕНТА по – скъп !!! Слава Американу, КРАЙ на Булгаристану и АМИН !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цени от 4лв за бензин и дизел

  15 Sep 2023 18:21ч.

  означават двуцифрен скок на инфлацията в България. Тоест, хлябът, млякото, сиренето, олиото с отровни хербициди, ГМО и малце уран (U238) на Монсанто от Усрайна пак ще поскъпне. Инфлацията се напомпва от мафиотската сглобка ППДБ-ДПС-ГЕРБ-сдс най-вече с повишаващите се цени на горивата и на газа, а не от българската селско-продукция с добро качество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вий

  19 Sep 2023 14:22ч.

  ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ ГОРИВОТО Е ОТ РУСИЯ. ПРЕЗ ГРЪЦКА ФИРМА ДОСТАВЧИК СЕ ОСКЪПЯВА "ГРАНДЕ" ДРУЖНО ДА БЛАГОДАРИМ НА КИРЧО. ИСКАМ СЕ ДА ГО ИЗПРАТИМ В "ПАКЕТ" С ТАТКО МУ В КАНАДА. ЗАБОГАТЯХА ДОВОЛНО МНОГО, А СТИГА. БАСТА!!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  15 Sep 2023 13:05ч.

  Факт е, че сегашната уродлива "сглобка", ни убива! При това с бързи темпове. Но какво да се прави - така им е разпредено от Посолството... Отново сме колония и бананова република! Явно, някои неща не се променят. Някои го наричат Карма... Жалко. Доказахме, че наистина сме един кофти Мат'рял и нищо повече или както ни увековечи Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша."!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • частни институти и изследователски звена да излизат с работещи решения по разни въпроси

  15 Sep 2023 14:12ч.

  Управлението е най-важната подсистема в обществото. При добро управление, и най-оскъдните територии се извисяват (Япония,Израел). При лошо управление, и най-надарените територии пропадат (Украйна, България). Пропагандата и дезинформацията са пълнежа на подмененото управление. Ниските заплати и обезвластяването в администрацията, отрицателната селекция и политическата лустрация, изхвърлиха и отдалечиха всички компетентни хора от сферата на общественото и държавното управление. Това положение на управляващата подсистема създава удобна среда за ръчен контрол на къса верижка от страна на посолствоТо. Дотук нищо ново - западът това е правил от 300 години. Начало на преодоляване на този порочен хаотичен кръг е самозараждане на хоризонтални комитети (съвети) из цялата страна - блогъри, алармисти, анализатори, мозъчни тръстове и частни изследователски центрове, трябва да се разжужат и да засипят официалните органи с РЕШЕНИЯ по всички належащи въпроси. Първо, нека бъде ясно ясно, че РЕШЕНИЯ има за всяко нещо! И второ, всеки ден на нищонеправене или следване на чужд дневен ред, ще се оценява за престъпна безстопанственост от страна на официалните власти, които и да са. Елитът на нацията се самопоражда - да погледнем взрива от таланти и достойни хора през Възраждането, както и след Освобождението. Този взрив не следва от нивото на учебниците и от процента бвп за образование (даже, точно обратното), и слава Богу, а е свръхестествена сила, Дух Светий, на когото непеота, посолства, медийна цензура и чужди войски не могат да му надделеят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ма как ще

  15 Sep 2023 15:05ч.

  поскъпват горивата??? Сглобката обеща, че като изгоним Лукойл, даже ще поевтинеят?!?! Има ли някой в тази държава, който да не вярва на премиера и финансовия министър, тез хора честни и почтени???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Sep 2023 15:55ч.

  Абе, Стоянов, защо уволни изпълнителния директор на ЕЛ Би и момичето от Управителния съвет, когато намалиха цените на млечните продукти на завода .... Преди месец новият директор каза, че печалбите на фирмата се увеличили с няколко милки. КАЧЕСТВО И ГОЛЯМ ОБОРАТ, така се печели, Стоянов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вий

  19 Sep 2023 14:32ч.

  КАЧЕСТВОТО НА КАШКАВАЛ И СИРЕНЕТО СЕ ВЛОШИ ДРАСТИЧНО. ОТКАЗАХ СЕ ДА КОПУВАМЕ ОТ ТЯХ. ОТНОВО СЕ ВРЪЩАМЕ КЪМ ФЕРМЕРСКИ ПРОДУКЦИЯ. БЪРЗИТЕ ПЕЧАЛБИ ДО ТОВА ВОДЯТ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Sep 2023 15:56ч.

  ... Оборот...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи