Моравецки: Полша няма да позволи украинското зърно да ни наводни

Моравецки: Полша няма да позволи украинското зърно да ни наводни

Полските власти няма да позволят украинското зърно да „наводни страната“. Това написа министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в социалната мрежа Х.

„Полша няма да позволи украинското зърно да ни наводни. Независимо какво ще решат властите в Брюксел, ние няма да отворим границите си”, заяви още Моравецки.

Министърът на земеделието и развитието на селските райони Робърт Телус от своя страна се застъпи за формализиране на тази позиция на полското правителство: „Препоръчваме на правителството да приеме резолюция, която потвърждава, че украинското зърно няма да пристигне в Полша след 15 септември.”

През април пет страни от Централна Европа (България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия) забраниха вноса на зърно и други селскостопански продукти от Украйна. По-късно те отмениха тези мерки в замяна на решението на Европейската комисия да наложи първо до 5 юни и след това до 15 септември ембарго върху доставки от Украйна на четири вида зърнени и маслодайни семена - пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Сега петте страни искат удължаване на ембаргото поне до края на годината.

Коментари

 • Украинското зърно

  12 Sep 2023 13:10ч.

  Украинско ли е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 004

  12 Sep 2023 18:00ч.

  Нашите подлоги днес са внесли предложение пак да внасяме зърно от Украйна. Продажници! За да угодят на Усрайна и господарите си, унищожават българските производители и българското земеделие ! С парите на българите подкрепят милиардни субсидии за Украйна, тя с тези субсидии и евтини руски суровини произвежда евтино зърно, а накрая убиват българската икономика!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • унищожават българските производители

  12 Sep 2023 19:11ч.

  сърцето ми се къса за тях; няма да си купят последния модел на Bentley, ще се мъчат с предпоследния

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  13 Sep 2023 15:21ч.

  Не виждам нищо лошо в това хлябът да е по-евтин навсякъде по света.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи