Медведев: Европейските санкции подпалват революция в световната икономика, която ще изяде децата си

Медведев: Европейските санкции подпалват революция в световната икономика, която ще изяде децата си

Медведев: Новите санкции са „подпалване на световна революция в икономиката“

Европейската комисия прие шести пакет от санкции в опит да разруши руската икономика. Но очевидно целта не е Русия, а подпалване на световна революция в икономиката. Някои обаче са забравили, че революцията поглъща децата си. Това написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в Telegram и приведе аргументи: 

1. Поетапно петролно ембарго

Няма как да се откажем от петрола изведнъж, защото ще изправим до стената нашите собствени граждани и предприятия (казват европейците). Затова те (ЕС) решиха да разтеглят проекта за няколко месеца, за да намерят алтернативни източници на доставки. Сега европейците ще трябва да обикалят света в търсене на суровини със същото качество. По този начин ще се сблъскат с недостиг на определени горива, като например дизел, който е необходим за камионите и селскостопанските машини.

Те знаят, че все пак ще трябва да намерят "сиви" схеми за получаване на нашите суровини и да плащат за тях по някакъв начин, заобикаляйки собствените си идиотски санкции. 

Шофьорите на камиони вече стачкуват в Италия, а в Полша и Унгария блокират влизането на чуждестранни автомобили. Гаднярите във Варшава пък изобщо отказаха да доставят суровини на Украйна и сега само ще ги продават. Изглежда, че "тоягата на народната война", с която ще бъдат ударени европейските чиновници, вече е замахнала.

Те се опитаха да си набавят още едно прасе- забрана за застраховане на танкери, превозващи руски петрол, за да се затрудни превозването му до трети страни. Европа изобщо не се интересува от това как тази мярка ще се отрази на нашите партньори.

Този проблем е решим. Застраховането на доставките може да бъде заменено с държавни гаранции в рамките на междудържавни споразумения с трети държави. Русия винаги е била отговорен и надежден партньор и ще продължи да бъде такъв.  

2. Санкции срещу руския Национален депозитар за разплащания

Всичко това се прави, за да се тръби на висок глас: "Целта е постигната, Русия е в дефолт." Само че това е още една лъжа. Никога не сме отказвали да платим. Какво ще се случи? Русия няма да се разплати, въпреки че имаме всички възможности да го направим. Това ще нанесе съкрушителен удар върху инвестиционната сфера. Европейските имбецили в своето усърдие за пореден път показаха, че смятат собствените си граждани и предприятия за врагове не по-малко от руснаците. 

В крайна сметка никой няма да получи нищо - нито у дома, нито в чужбина. Инвестициите са се превърнали в прах.

3. Отрязване на Сбербанк, Московската кредитна банка и Росселхозбанк от SWIFT

Още един опит за "сериозен" удар. Банките продължават да работят нормално, а вътрешноруските транзакции не зависят от SWIFT и се извършват в стандартен режим. 

Талантливите европейци могат да продължат в същия дух: да въведат нов, както сега обичат да казват, 100500-ти пакет от санкции. Ако съдим по начина, по който действат ограниченията и по икономическото положение в ЕС на фона на нелепите антируски плашила, нещо се е объркало.

 

 

 

 

Коментари

 • Уилт

  06 Юни 2022 17:06ч.

  "Гаднярите във Варшава", "европейските имбецили" --- Нервен изглежда малкият любител на Америка. --- https://www.youtube.com/watch?v=S6Ksc7R6jhc

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  06 Юни 2022 18:02ч.

  Боже, боже, тоя пъндък си мисли, че Русийката може да предизвика някаква икономическа криза. Най-простия начин за проверка на това дали има криза е цената на златото - след като цената му се вдигна до 2000 долара за тройунция веднага след началото на войната, падна до 1850, колкото си и беше.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  06 Юни 2022 18:03ч.

  Не съм чумал шофьорите на камиони в Италия и пр. да стачкуват, но знам, че руските шофьори в Европа ги бият където ги видят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  06 Юни 2022 19:14ч.

  Исках да кажа не съм чума... не че не съм де, така е думата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  07 Юни 2022 9:56ч.

  Това, че не си чул значи само, че не си чул. Нито си началото, нито си края, а вероятно само една малодушна мазна мерзка гад?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  07 Юни 2022 5:49ч.

  "Илье Медведев, сыну Медведева, аннулировали американскую работу визу". Ужac🤦‍♂ Он вынужден покинуть территорию США в течение 48 часов и вернуться на Родину - в Россию....🤦‍♂ Ужac..🤦‍♂👺👺👺👺👺 Как они могли?!...."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медвежонок навремето обичаше всичко американско.

  07 Юни 2022 11:40ч.

  Тогава беше либерал. Издокарваше се с маратонки Найк, фукаше се с Айфона си, даже му лепнаха това “айфончик”. Сега какво стана с него, нервничи, прави се на лош, дали пък не го е страх, че Путин ще го изгони, та се старае?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evgeni Todorov

  08 Юни 2022 11:04ч.

  много я оплакватe Русия бе , господа -другари умни и красиви . Плачете за България , че е у киреча - благодарение и на вас . Дано да дойде време да ви "евакуират " и вас , както "евакуираха " нацистите от азовстал . И помнете - София не е България !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така-де,

  08 Юни 2022 13:54ч.

  Да живее, майна, Русия! Уилт - ура! за нашите братя руснаците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи