Алексис Ципрас: Рублата е една от най-силните валути в света

Алексис Ципрас: Рублата е една от най-силните валути в света

Лидерът на основната опозиционна партия Коалиция на радикалната левица (СИРИЗА), бившият гръцки премиер Алексис Ципрас заяви, че Русия не понася загуби от санкциите, наложени от Запада срещу нея. Думите на политика са цитирани от ТАСС.

По време на речта си на пресконференция в рамките на 86-ия международен панаир в Солун Ципрас подчерта, че Русия "не губи икономически" заради налагането на ограничения срещу нея. Той също така определи рублата като една от най-силните валути в света: руската валута придоби това значение с повишаването на цената на природния газ.

"Русия успя да се превърне в регулатора, който пуска и затваря крана на енергийните доставки. В момента Европа върви надолу и има много ясен дефицит на лидерство, според мен, дефицит на мислене и стратегия", заяви той.

В същата реч Ципрас посочи и основния губещ от кризата в Украйна. Според него най-големият губещ е Европа, "която има огромен стратегически дефицит".

Коментари

 • j.jelevban-запазена марка

  19 Sep 2022 14:02ч.

  Да кажем точно това което мисли публиката.И да направим точно обратното на това което иска.ГКП от раз разпозна с кого си има работа.Пародията у нас на Ципрас обаче не бе разпозната от БСП.Може би защото са социалисти?Може би защото са американски агенти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  19 Sep 2022 14:16ч.

  Ципрас е започнал да мисли трезво като Орбан. И казва това което го мисли и вижда всеки нормален човек. Да можеха и ,, управляващите" на ЕС, да мислят по същия начин, добре би било, но те са като коне с капаци които не виждат встрани от това което им вменяват отвъд океана.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той също така определи рублата като една от най-силните валути в света: руската валута придоби това значение с повишаването на цената на природния газ.

  19 Sep 2022 14:24ч.

  а имаше момент, когато Байдън обеща 200 рубли за долар, родните русофоби се напикаваха безконтролно от щастие. Мечты, мечты, Где ваша сладость? (Пушкин)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ципрас дали си е обърнал

  19 Sep 2022 21:59ч.

  спестяванията в рубли? Или само така си говори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  19 Sep 2022 23:30ч.

  Гаранция! Половин Гърция работи само на рубли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ципрас

  20 Sep 2022 13:08ч.

  Е една политическа лопата. Яде парите на германците. Взе и от янките. Продаде на китайците. Сега рубли ми се приискали. Малака.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи