Японската Uniqlo ще запази магазините си в Русия

Японската Uniqlo ще запази магазините си в Русия

Главният изпълнителен директор на компанията майка на Uniqlo Fast Retailing, потвърди решението на марката да остане отворена в Русия в изявление за азиатския сайт за бизнес новини Nikkei. По-рано тази седмица Fast Retailing дари 10 млн. долара на Агенцията на ООН за бежанците UNHCR.

"Облеклото е необходимост за живота", заяви главният изпълнителен директор Тадаши Янаи, според Bloomberg. "Хората в Русия имат същото право на живот като нас."

Uniqlo има 50 магазина в Русия, което на практика е най-голямото ѝ присъствие в Европа

Новината идва в момент, в който десетки чуждестранни компании започват оттеглянето си от Русия. Сред тях са марки като Nike, H&M, Zara, Adidas и Puma, които през изминалата седмица или закриха онлайн каналите си в Русия, или затвориха магазините си в страната.

Докато някои от тях избраха да заемат такава позиция и целенасочено ограничиха или направо прекратиха услугите си там, други марки нямаха избор, тъй като някои от най-големите логистични компании в света преустановиха дейността си в региона. Водещи транспортни и спедиторски компании като Maersk, FedEx, UPS и DHL спряха да изпращат пратки до Русия.

Говорител на германската федерална асоциация по логистика DSLV заяви по-рано пред Bloomberg, че макар доставките все още да се извършват по шосе, броят на компаниите, които ги извършват, бързо намалява.

Коментари

 • Ох,

  07 Март 2022 17:12ч.

  Олекна ми. Коя е тази марка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи