Розов диамант постави рекорд на търг

Розов диамант постави рекорд на търг

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Розовият диамант "Уилямсън Розова звезда" беше продаден за 49,9 милиона щатски долара на търг в Хонгонг, съобщи Асошиейтед прес. Цената е рекордна на карат за диамант, продаден на търг. 

Диамантът "Уилямсън Розова звезда" е наречен на два легендарни негови предшественика. Първият е 23,60-каратовият "Уилямсън", подарен на кралица Елизабет Втора за сватбата ѝ през 1947 г. Вторият е 59,60-каратовият "Розова звезда", продаден за рекордните 71,2 милиона долара на търг през 2017 г. 

"Уилямсън Розова звезда" е на второ място по големина сред розовите диаманти, предлагани на търг. Той няма дефекти и е от тип IIA. 

"Това е поразителен резултат, който доказва устойчивостта на най-добрите диаманти в условията на нестабилна икономика", заяви Тобиас Корминд, управляващ директор на 77 Diamonds.

"Трайните материални активи, като диамантите от световна класа, имат история на добро представяне дори във времена на нестабилност", каза той. "Цените на някои от най-висококачествените диаманти в света са се удвоили през последните 10 години".

Преди търга диамантът "Уилямсън Розова звезда" беше изложен в Дубай, Сингапур и Тайпе, а след това и в Хонконг. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • без имена

  07 Окт 2022 21:41ч.

  Аз си го купих :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи