Производството на Ford в Европа е засегнато от недостига на чипове и събитията в Украйна

Производството на Ford в Европа е засегнато от недостига на чипове и събитията в Украйна

Ford Motor Company обяви, че производството на автомобили и съответно възможността за изпълнение на поръчките в Европа са засегнати от глобалния недостиг на чипове и събитията в Украйна - производството на автомобили ще бъде спряно.

Според американския производител работата в заводите в Саарлуис и Кьолн, Германия, ще бъде преустановена главно поради недостиг на полупроводници. По тази причина се налага да бъдат спрени поръчките за моделите S-Max и Galaxy, произвеждани във Валенсия, Испания. Според автомобилния производител съществуващите поръчки ще бъдат изпълнени най-рано в края на септември.

Събитията в Украйна доведоха и до недостиг на резервни части в завода на Volkswagen в Полша, където се произвеждат моделите Ford Tourneo Connect - производството беше временно спряно. Ford твърди, че следи ситуацията ежедневно.

Заради събитията в Украйна се появиха проблеми с доставките на други части - компанията трябваше временно да предлага модела Focus с 8-инчови дисплеи вместо 13,2-инчовите, които първоначално трябваше да бъдат инсталирани.

Коментари

 • НЕ МОЖЕ ДА Е ВЯРНО

  22 Март 2022 19:05ч.

  Не, няма такова нещо! Вие да не си помислихте че е вярно? Всичко си върви по мед и масло и веригите на доставки са ненарушени и цените вървят надолу, има стока в складовете и само чака контейнеровоза да я натовари и пренесе до Европа. Чиповете ги товарят в самолетите и само опашките по летищата пречат да бъдат доставени на време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи