Oracle ще съкрати хиляди служители, за да спести 1 млрд. долара

Oracle ще съкрати хиляди служители, за да спести 1 млрд. долара

Oracle Corporation, американският производител на бизнес софтуер и доставчик на сървърно оборудване, ще извърши мащабна реорганизация, след като одобри придобиването на Cerner. Целта на преструктурирането е да се спестят до 1 млрд. долара.

Придобиването на Cerner е най-голямата сделка в историята на Oracle на стойност 28,3 млрд. долара и включва 28 000 служители на Cerner, която разработва компютъризирани системи за здравеопазване и електронни медицински досиета за болници. Подобна голяма покупка и настоящата геополитическа ситуация налагат необходимостта от рационализиране на бизнес операциите.

The Information съобщава, че Oracle планира да съкрати хиляди служители, включително в САЩ и Европа. Предполага се, че съкращенията ще започнат още през август. Предстоящите съкращения са свързани и с факта, че Oracle активно инвестира в поддръжката на един от ключовите си клиенти в облака - популярната услуга TikTok. Освен това Oracle е осъдена да плати на HPE 3 млрд. долара.

В същото време стана ясно, че двама висши мениджъри на Oracle ще напуснат компанията. Става въпрос Ариел Келман, директор маркетинг, която преди две години се премести в Oracle от AWS и ръководеше екипа, работещ с TikTok. Освен това Юрген Линднер, старши вицепрезидент на маркетинга на SaaS, ще напусне Oracle.

Коментари

 • бездушното тяло на социалното производство

  11 Юли 2022 10:20ч.

  Нагледно колко "хуманна" система е капитализмът - хората не струват нищо и ги съкращават, спасяван е само капиталът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  11 Юли 2022 11:43ч.

  Да не се бъркат двата щата -Бизнес и Алтруизъм/Хуманизъм/.Последните две години са ярък пример.Доктори говореха и взимаха решения като икономисти,математици като доктори и т.н. Разделението всъщност е направено преди векове.Ще сбъркам точно кой икономист го прави.Но бизнеса трябва да е макс.ефективен.Друг е този който трябва да се грижи за преразпределението от придобито от бизнеса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ариел Келман е мъж

  11 Юли 2022 18:01ч.

  КОЯТО да се чете КОЙТО

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  11 Юли 2022 18:47ч.

  сега малко и ай-тита,дето се помислиха за богопомазани, да видят, че винаги могат да бъдат намазани с кафява субстанция, и не е медец - гадно е да те прекарат собствените шефове които ъуршипваш, оказват се обикновенни кап+фин-интерни, да го духа Кой?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи