ЕЦБ: Планът на ЕС за предаване на руски активи на Украйна носи риск за еврото

ЕЦБ: Планът на ЕС за предаване на руски активи на Украйна носи риск за еврото

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Европейската централна банка предупреди, че планът на ЕС за изземване на приходите от руски замразени финансови активи и пренасочването им към Украйна трябва да бъде част от "глобално решение", за да се избегне рискът от накърняване на репутацията на еврото.

"Това трябва да бъде глобално решение, в идеалния случай включващо всички членове на Г-7", посочи вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос в интервю за белгийската новинарска медия De Standaard, публикувано в сряда.

"Трябва да бъдем внимателни, защото това може да доведе до увреждане на репутацията . . . може да има последици за еврото като безопасна валута", предупреди той.

Неговите коментари са първите, в които представител на ЕЦБ изложи публично позицията на централната банка, която вече беше комуникирана неофициално с европейските власти в Брюксел през юни.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

 • Ма верно ли?

  29 Ное 2023 15:35ч.

  Не съм подстрекател, но се надявам да се пробвате. Тъкмо по-бързо ще се отървем от вас, боклуци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  29 Ное 2023 16:04ч.

  Ти и сега можеш да се отървеш в личен план. През аерогара София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Денят на Колесника иде, предателю жълтопаветен.

  29 Ное 2023 17:30ч.

  Тик-так, тик-так, тик-так...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  29 Ное 2023 16:19ч.

  Използвахте я тая кампания за отнемане на чуждото само като пропаганден трик, ама явно добре преценявате страшните й последствия... Но самото задържане на чуждото, което и до днес прилагате, пак е вид отнемане, така че ще си понесете последствията, защото и това престъпление не остава ненаказано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дано да се пробват, гнидите

  29 Ное 2023 17:32ч.

  Дано се пробват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MMN

  29 Ное 2023 17:42ч.

  Ако Руските пари се пренасочат към Украйна, то тогава тя ще я притежава защото и в двете й части възстановяването ще е за нейна сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврото е пълен провал

  29 Ное 2023 19:24ч.

  Пълен провал е еврото. Дори на фона на долара. Няма такива идиоти като европейските!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  29 Ное 2023 19:59ч.

  Отлична идея. Дето се вика Ако е гарга поне да е рошава. Това ще улесни неимоверно работата на руснаците при конфискацията на западната собственост в Русия която казват многократно надхвърляла руската на запад. И как ще погледне немския акционер към Шолц когато Сименс му съобщи, че няма да има дивиденти поради регистрирани загуби на активи? Защото много малка част от западния бизнес напусна Русия. Повечето завъртяха юридически врътки с временно прехвърляни на имуществото си на руснаци и сега всичко ще се оттече в канала.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И на рубладжиите не е лошо

  29 Ное 2023 20:23ч.

  Да се конфискува имуществото, както те правиха след 9 септември.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МИХАЙЛОВ

  29 Ное 2023 21:24ч.

  ...ЩЕ КОНФИСКУВАТ ЩЕ ОТКРАДНАТ РУСКИ ПАРИ... ...А ПОСЛЕ... ...ТОВА Е КАТО ДА СЕ ОПИТАШ ДА ВЗЕМЕШ МАЛИНКИТЕ И БОРОВИНКИТЕ ОТ ЛАПИТЕ ИЛИ ОТ УСТАТА НА МЕЧКАТА - - НЕ Е НИТО ДОБРА НИТО ЗДРАВОСЛОВНА ТАЯ ИДЕЯ... ...АМА ЩОМ ИСКАТ - ДА ПРОБВАТ... .....ТАКЪВ ГРАБЕЖ Е РАВНОСИЛЕН НА ОБЯВЯВАНЕ НА ВОЙНА... ...РУСИЯ ЩЕ ИМА ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ОТГОВОРИ НА ТАЗИ АГРЕСИЯ КАТО С КАКВОТО И ДА Е ОРЪЖИЕ НАНЕСЕ ЩЕТИ НА ТЕЗИ КОИТО СА Я ОГРАБИЛИ И СА И ОБЯВИЛИ ВОЙНА... ...КАТО ЩЕТИТЕ ЗА ЗАПАДА ЩЕ БЪДАТ ПОНЕ ТРИ ДО ПЕТ ПЪТИ ПО - ГОЛЕМИ ОТ ЗАГРАБЕНИТЕ РУСКИ ПАРИ... ...НАПРИМЕР ЩЕ БЪДАТ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИ ПРИСТАНИЩАТА РОТЕРДАМ, АНТВЕРПЕН, ХАМБУРГ, БРЕМЕН, ЛЮБЕК...ПЛЮС ПОВЕЧЕТО АНГЛИЙСКИ ПРИСТАНИЩА, АВТОМОБИЛНИТЕ ЗАВОДИ НА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ, ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ, КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦИТЕ, ПЕТРОЛНИТЕ РАФИНЕРИИ, ХИМИЧЕСКИТЕ ЗАВОДИ, АВИАЦИОННИТЕ, МЕТАЛУРГИЧНИТЕ ЗАВОДИ ЗА ЧЕРНИ И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ / ОТ РУРСКИЯ РЕГИОН В ГЕРМАНИЯ ЩЕ ОСТАНЕ САМО ПРАХ, ПЕПЕЛ И РАЗТОПЕНО СТЪКЛО /, ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ВСИЧКИ ГАЗОПРОВОДИ И ПЕТРОЛОПРОВОДИ И ВСИЧКИ ПЕТРОЛНИ И ГАЗОВИ СОНДИ В СЕВЕРНО МОРЕ, ВСИЧКИ ПРЕЗОКЕАНСКИ КАБЕЛИ И Т.Н. ДО КАТО РУСИЯ ПРИЧИНИ ЩЕТИ НА КРАДЛИВИЯ ЗАПАД ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ПРИСВОЕНИТЕ ОТ КРАДЕЦА РУСКИ ПАРИ... ...НО ХРАБРИЯ ЗАПАД ОЩЕ СЛЕД ПЪРВОТО ИЗПЕПЕЛЕНО ЕВРОПЕЙСКО ПРИСТАНИЩЕ ЩЕ ПОБЪРЗА БЕЗУСЛОВНО ДА ВЪРНЕ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ НА РУСИЯ... ...И СЪРДЕЧНО ДА БЛАГОДАРИ НА РУСИЯ, ЧЕ БЛАГОРОДНО СЕ Е ВЪЗДЪРЖАЛА ДА ПРАСНЕ ЛОНДОН, БЕРЛИН И ПАРИЖ С ПО ЕДНА СТРАТЕГИЧЕСКА ЯДРЕНА...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи