Българската мебелна индустрия с успешно представяне на престижни Европейски форуми

Българската мебелна индустрия с успешно представяне на престижни Европейски форуми

България и мебелната индустрия в страната ни попаднаха във фокуса на две големи европейски събития. Инициативата е на Български Мебелен Клъстер и се реализира по проект „Иновативни заедно“. Българското участие на събитията HiDesign в испанската столица Мадрид и HOTEC EU в португалския град Виламура цели да представи капацитета и качеството българската мебелна промишленост.

Двете събития, които се проведоха в края на миналата година, са от типа бизнес-към-бизнес и събират на едно място доставчици на мебели, оборудване и аксесоари за хотелската индустрия и представители на водещи европейски и световни хотелски вериги.

Български Мебелен Клъстер като организация, обединяваща мебелни производители на мека мебел, корпусна и тръбна мебел, мебели от масив, производители на метални части и доставчици на суровини, както и интериорни студиа с богат опит с интериорни проекти в цяла Европа. От българската организация представиха производствените възможности в България и показа вече реализирани в Европа хотелски проекти, обзаведени изцяло с български мебели.

На двете събития представителите на Клъстера имаха възможност да представят и свои дизайн проекти като разработката на „умен чин“ за нуждите на съвременните ученици. Впечатлени от уменията на дизайнерите от Клъстера, представители на немска компания възложиха на българската организация създаването на дизайн концепция и разработка на фитнес уреди вградени в мебелите, които да могат да се ползват в домашни условия и да съчетават уюта и естетическата линия на домашната мебелировка, като запазват функционалността на фитнес уредите. Предстои създаването на дизайн на новата продуктова серия и лансирането й на Европейските пазари.

Проектът „Иновативни заедно“ има за цел да насърчи иновационната дейност на Български Мебелен Клъстър, който обединява широк спектър от български производители на мебели, интериорни студиа, проджект мениджмънт компании и образователни институции. Проектът се осъществява с финансовата помощ на Европейския Съюз и Европейския Фонд за регионално развитие по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”, процедура Развитие на иновационни клъстери.

Коментари

 • Особено впечатляващо е иновативното чиновническо метабюрце, изделие на Българския мебелен хъб.

  26 Март 2022 20:12ч.

  Наглед това е обикновена офис мебел, но в действителност изделието е като кошер, в който бръмчат аватгардни технологии. Изработено е от бамбук и ратан и се състои от маса, шкафче и стол. Те се управляват от модул с изкуствен интелект. Щом чиновникът заеме мястото си, системата поема управлението. Автоматично поставя предпазен колан на стола, гарантиращ безопазния сън на служижеля.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изследва психофизиологичното му състояние и подбира подходящ режим на люлене на стола, стимулиращ бързото преминаване в състояние на сладка драмяка.

  26 Март 2022 20:36ч.

  Докато чиновникът дреме, бюрцето автомачно пише имейли, приема телефонни обаждания, решава кръстословици, пие кафе и подпръцква дактилно. Продуктът е безспорен хит на изложението HiDesign в Испания, а за еврокомисиите в Брюксел вече има поръчка за 500 броя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AnthonyLeW

  28 Март 2022 8:32ч.

  <a href=https://parboaboa.com/berita-sepakbola>berita sepakbola</a>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • wtf

  27 Март 2022 8:33ч.

  Какво означава успешно представяне ? - Успели са да с тигнат до мястото на срещата ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи