Синята коалиция ще се бори за кметското място в София на изборите догодина

Синята коалиция ще се бори за кметското място в София на изборите догодина
Следващият столичен кмет да е от Синята коалиция, този приоритет си постави преизбраният председател на софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов. Според него форматът на Синята коалиция трябва да се укрепи и развие до редовните местни избори.  Общият кандидат за кмет на СДС и ДСБ ще се избере чрез вътрешно-партийни избори, които ще излъчат по една номинация, а след това ще се определи общата кандидатура. Атанасов заяви още, че сините ще бъдат най-сериозната конкуренция на ГЕРБ на местните избори като отхвърли коментарите, че има сближаване в Столичния общински съвет между ГЕРБ и ДСБ.
<p>Според ген. Атанасов в тъмносинята партия има няколко души, които биха могли да бъдат такава кандидатура. Той обаче не спомена никакви имена. Тъмносините държат номинацията им да е изявена партийна личност. С това Атанасов отговори на въпрос на агенция КРОСС дали Мартин Заимов отново ще бъде общото предложение на СДС на ДСБ за кмет на София.</p> <p><strong>Същевременно Атанасов обяви, че се надява номинацията на ДСБ да е един от членовете на ръководството на столичната структура. Сред тях са кметът на район &bdquo;Лозенец" Прошко Прошков, общинският съветник Ивайло Йонков, зам.-кметът на София Христо Ангеличин&nbsp; и певецът Стоян Михалев.</strong></p> <p>Атанасов определи като &bdquo;фалшива маневра" на групата на Румен Овчаров обявяването на Георги Кадиев като кандидат за кмет на София на БСП. Този ход се прави, защото Кадиев ще се бори за лидерския пост в БСП, а ранно обявената му кандидатура за кмет всъщност му отваря много медийни врати, чрез които той събира популярност. Кадиев може да се кандидатира за кмет на София, ако изгуби изборите за председател на БСП, каза още Атанасов.</p>

Коментари

  • Pencho Draganov

    04 Юли 2010 3:12ч.

    ИВАН КОСТОВ - КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ. АКО ЗАГУБИ - ОСТАВКА! Това е честната позиция. Когато имаше проблем с Орешарски като кандидат, Надежда Михайлова като лидер пое удара на достойната загуба. Хайде, лидерът на малката злобна е наред. Не да бушонира Ангеличин или Прошков, да го видим самия него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тончо Русев

    04 Юли 2010 19:11ч.

    Стоян Михалев???!!! Това е най-верният избор, просто няма как да не спечели :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • инж. Ганев

    04 Юли 2010 19:24ч.

    Останаха ли баламурници, които вярват на подобни приказки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи