Путин в новогодишната си реч: Истината е на наша страна. Години наред Западът лъжеше за мир, а се готвеше за агресия

Путин в новогодишната си реч: Истината е на наша страна. Години наред Западът лъжеше за мир, а се готвеше за агресия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изминалата година беше година на "трудни, необходими решения, решаващи стъпки" към пълната независимост на Русия, която сега се бори за своето бъдеще. Това заяви руският президент Владимир Путин в новогодишното си обръщение към руснаците.

За първи път той се обръна към нацията, стоейки до военнослужещи, а не в Кремъл. Както съобщи прессекретарят му Дмитрий Песков пред журналисти, обръщението е било записано в щаба на Южния военен окръг, където Путин пристигна сутринта.

Първите, които видяха обръщението му, бяха жителите на Камчатка и Чукотка, които вече посрещнаха Новата година.

Путин определи 2022 г. като година на ключови събития, които ще положат основите на бъдещето както за Русия, така и за света, година, изпълнена с вълнение и тревога. "Но нашият многонационален народ, както през всички трудни епохи на руската история, прояви смелост и достойнство. С думи и дела те подкрепят защитниците на Отечеството. Нашите войници и офицери. Всички участници в специалната военна операция", заяви президентът.

Той подчерта, че истината е на страната на Русия, която защитава своя народ на историческите си територии. "Строим заедно. Строим съдбата на Русия. Защитата на родината е наш свещен дълг към предците и потомците ни", добави държавният глава.

"В продължение на години западните елити уверяваха Русия в мирните си намерения, включително в Донбас, но всъщност подкрепяха неонацистите и се готвеха за агресия. Сега те говорят за това открито и използват народа на Украйна, за да разделят и отслабят страната ни" - продължи президентът.

"Никога не сме позволявали и няма да позволим на никого да направи това", уверено заяви Путин.

Той благодари на участниците в специалната операция за силата на духа и смелостта им и изрази увереност, че Русия ще преодолее всички трудности и ще остане велика и независима страна.

"Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас. От нашите сила и воля", заключи президентът.

ТАСС събра основните тези на най-дългото - деветминутно - новогодишно обръщение на президента.

За резултатите през годината

"Това беше година на трудни и необходими решения, решаващи стъпки към придобиване на пълен суверенитет на Русия и мощна консолидация на нашето общество."

"Истински ключовите, съдбоносни събития" от 2022 г. са граница, която полага основите на общото бъдеще на руснаците и тяхната истинска независимост: "За това се борим днес".

"Това беше година, която постави много неща на мястото им, ясно разграничи смелостта и героизма от предателството и малодушието, показа, че няма по-голяма сила от любовта към семейството и близките, верността към приятелите и другарите по оръжие, предаността към родината."

За западната агресия

Години наред Западът лъжеше за мир, докато всъщност се готвеше за агресия: "И днес не се срамува да го признае открито. И цинично използват Украйна и нейния народ, за да отслабят и разделят Русия.

Западните елити лицемерно твърдят, че имат мирни намерения, включително да разрешат конфликта в Донбас, но всъщност "насърчават неонацистите по всички възможни начини".

Тази година Западът обяви на Русия "истинска санкционна война": "Тези, които я започнаха, очакваха пълното унищожаване на нашата промишленост, финанси и транспорт. Това не се случи, защото всички заедно изградихме солидна граница на сигурност".

За участниците във военната операция

"Руските военнослужещи, опълченци и доброволци сега се борят за своята родина, за истината и справедливостта. За гаранции за мир и сигурност за Русия. Всички те са наши герои, преминават през най-тежките моменти.

Властите ще окажат цялата необходима помощ на семействата на загиналите в битката: "Ще направим всичко възможно, за да помогнем на семействата на нашите загинали другари да отгледат децата си, да им дадат достойно образование и професия."

Путин благодари на военните за доблестната им служба и изпрати новогодишни поздравления на "целия личен състав на въоръжените сили": "Цялата ни огромна страна се гордее с вашата сила на духа, твърдост и смелост, милиони хора са с вас от сърце и душа. А на новогодишната трапеза със сигурност ще има тостове във ваша чест."

За борбата за бъдещето

Сега "най-важното е съдбата на Русия", а нейната защита е "свещен дълг на нашите предци и потомци". "Винаги сме знаели, а днес отново сме убедени, че суверенното, независимо и сигурно бъдеще на Русия зависи само от нас, от нашата сила и воля!"

Борбата на Русия за нейните интереси и бъдеще ще бъде "вдъхновяващ пример за другите държави в стремежа им към справедлив многополюсен световен ред".

Руснаците трябва да вярват, че страната им ще остане "велика и независима" и "ще върви само напред и ще побеждава".


Източници: ria.ru, ТАСС

 

 

 

Коментари

  • Сила в правде,

    31 Дек 2022 15:16ч.

    Дерзайте, господин президент!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    31 Дек 2022 15:32ч.

    Слава на Русия и православието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    31 Дек 2022 15:38ч.

    Владимир Владимирович, с Вами Бог! Победа Будет За Нами!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страна огромная

    31 Дек 2022 15:39ч.

    Сатанизмът и злото ще бъдат победени, защото Русия е начело на тази борба! Поклон пред величието и саможертвата на руския народ! Чакам в грядущето обединението на руския свят, както и руско-китайския съюз в името на мира и сигурността в Евразия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не ревнувай

    31 Дек 2022 15:51ч.

    да реват руснаците за Запада? Че на какво отгоре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гейСАЩ

    31 Дек 2022 15:51ч.

    Никой не иска и да чуе за лъгъбът извращенията в сатанистичен сащ! В сащ хетеросексуалните мъже и жени са дискриминирани, уволнявани са отвсякъде, а масово са замествани от негри и от подчовеци, сменили си няколко пъти пола!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късно ще е за гниди като теб яли го на два ката, МАРШ!

    31 Дек 2022 15:58ч.

    С вами бог Владимир Владимирович!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ба че тоз Путин

    31 Дек 2022 16:55ч.

    бетер Сталин, бе. Ко мъ напрайхти вий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    31 Дек 2022 18:09ч.

    типърва ш'тъ прайм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    31 Дек 2022 15:44ч.

    факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йаАХХ

    31 Дек 2022 15:49ч.

    Българският народ е на страната на Русия и ще се бие за Русия каквото и да струва за българите и за България! България е християнска страна и отхвърля всякакви евроатлантически/джендератлантически безценности и безморалности, отхвърляме и всякакви опити за лъгъбътъ пропаганда на извращенията им в България! Незабавно изгонване насащническия посланик от България и късане на дипломацията със сащ! И изгонване на американските представители, узурпирали властта в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не бъркай

    31 Дек 2022 16:57ч.

    шепа извратеняци с българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хай

    31 Дек 2022 17:55ч.

    Българският народ е християнски, не е джендерски! България и българското общество ще воюва за Русия срещу целия ЗАПАД, ако трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Русия

    31 Дек 2022 15:59ч.

    На здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    31 Дек 2022 16:00ч.

    С Нами Бог !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова много се готвил Запада за война,

    31 Дек 2022 16:32ч.

    че чак Русия нападна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кощунство

    31 Дек 2022 16:40ч.

    Стига лъга! Турчинов нападна Донбас и 8 години избиваше населението му, хунтата забрани руския език в поробената на США и НАТО територия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега и нахлуването на Русия

    31 Дек 2022 16:48ч.

    в Украйна ли е лъжа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    31 Дек 2022 18:14ч.

    "Сега и нахлуването на Русия в Украйна ли е лъжа?" - а ти какво очакваш? да стои руската армия на границата, да гледа как бандеровци и пр. избиват етнически руснаци и да вика: "ти си льош!"? объркАл си армията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    31 Дек 2022 17:12ч.

    Прекланям се пред целия руски народ, затова че но освободиха от турско иго, помогнаха ни да си построим държавата по времето на социализма, а сега воюват срещу най голямото зло .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    31 Дек 2022 17:32ч.

    Пожелания за здраве и дълголетие на Путин, на Русия - пълна победа във войната! Триумф на духовността за всички хора по света през Новата 2023 година! А-на-нас – ново начало, възрожденско! Наздраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    31 Дек 2022 18:57ч.

    Ако някой беше казал преди 20 г че Русия ще олицетворява светлото и съзидателното, а Западът така ще деградира... Подмамиха ни с това потребителство и паднахме в капана - не може вече да се откопчимл Бог да пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    31 Дек 2022 19:05ч.

    Да е жив и здрав , дай Боже и в България да се роди държавник като него , успех Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    31 Дек 2022 19:53ч.

    Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    31 Дек 2022 19:42ч.

    Там в битката срещу евронацистите в Украина днес и сега се решава съдбата на православието. Там Русия води свещена война и за нас ! Всеки православен Българин трябва да помни това и достойно да избере своето място ! Няма на къде да се отстъпва ! Без Велика Православна Рус в светът ще бъде тъмнина. Четвъртият еврорайх откровено иска нашата гибел. Светът воден от Русия ще победи злото !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някой лъже, да видим кой е той

    31 Дек 2022 20:18ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=Uw9f36IBAfU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатани сър, шарлатани

    31 Дек 2022 23:36ч.

    Лъжат Меркел,Оланд,Байдън,Джеймс Бейкър, Нюланд, Шолц, Саркози, Макрон,Буш, Рейгън,Тони Блеър, Порошенко, Яценюк,Зеленски,Клинтън и т-н-

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин и лъже и не лъже - едновременно

    31 Дек 2022 22:45ч.

    Не лъже - относно всичко, което знаем за Украйна и проблемите с тази измислена "държава". Лъже, относно ситуацията в Русия. Тя е пред-революционна. Путин до година може и да не е президент. Въпросът е - кой ще е на негово място. Времето на Путин изтече. Той е неолиберал и като такъв, мисля си, вече няма място във властта на Русия. Там трябва един нов Сталин. И дано Бог да посочи и установи такъв начело на Русия. Иначе - Путин свърши много за възраждане суверенитета на Русия. Но, както винаги е било в историята, Русия в момента се нуждае от държавник от рода на Сталин. Путин свърши своята работа и следва да се оттегли на заслужена почивка. От тук насетне е важен новият Сталин. Чакаме го с нетърпение. Той, Сталин, още през - 50-те на миналия век искаше да установи общество, в което да се работи 4 дни в седмицата по 4 часа, с тенденция към намаляване. И освободеното време да се използва от хората за духовни занимания и духовно израстване. Беше го замислил заедно с ГДР - ресурсите на СССР, съчетани с инженерният гений на немците. Но, световният капитал направи всичко възможно това да не се допусне. И успя. За сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    01 Яну 2023 3:24ч.

    ЧНГ, бай Путин! С вас сме! ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момчето което говори с морето

    02 Яну 2023 2:06ч.

    Да, много добре обработена маса има в БГ. Безмозъчни същества, които никога няма да жертват нещо свое,а се крият зад по-силните бандити от Изтока. Но кой да чете, то четенето не е за всеки. Вестниците са достатъчни. Всеки е зидар на своята съдба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи