Простреляха атакиста Юри Галев с 4 куршума. Цветанов: Съдът е виновен!

Простреляха атакиста Юри Галев с 4 куршума. Цветанов: Съдът е виновен!
Скандалният самоковски бизнесмен и общински съветник от „Атака” е бил прострелян с 4 куршума тази нощ. Пред Агенция “Фокус” вътрешният министър Цветан Цветанов е съобщил, че инцидентът е станал тази нощ, след като Галев и негови съратници са празнували. Стрелбата е извършена по пътя между курорта Боровец и с. Бели Искър около 4 ч. тази сутрин. Освен Галев, който е с опасност за живота, е пострадал и шофьорът му. И двамата са настанени в „Пирогов”.
<p>В началото на февруари тази година общинският съветник от &bdquo;Атака&rdquo; Юри Галев и синът му бяха арестувани заради побой в курорта Боровец заедно с още двама души от компанията им. Групата преби хора от охраната на комплекса след скандал за използването на лифтови съоръжения.</p> <p>По този повод вътрешният министър Цветанов използва случая, за да стовари вината за снощната стрелба върху съда. Пред &bdquo;Фокус&rdquo; Цветанов заявява: <strong>&bdquo;Тогава поискахме той да бъде с постоянна мярка, за да не се тормози обществото и да се гарантира неговият живот. Тогава съдът не сметна това негово деяние за толкова престъпно и обществено опасно и той беше освободен&rdquo;.</strong></p> <p>През февруари 2009 година на същото място между Боровец и с. Бели Искър неизвестни стреляха по автомобила на Юри Галев и брат му. Тогава и двамата останаха невридими.</p> <p>Един от първите инциденти, свързан с човека на Волен Сидеров в Самоков, е от 1995 г., когато по време на празненство в ресторанта на хотел &bdquo;Рила&rdquo; Галев и компания започват безразборна стрелба. Месец по-късно Галев и хората му отново стрелят, този път престрелката е с Косьо Самоковеца и десетина негови човека. Мястото на стрелбата е кръчмата в родното село на Галев Бели Искър. При стрелбата, в която са използвани пушки-помпи, автомати и пистолети, са ранени един жител на селото, сервитьорката Виолета Китина и подполковник Николай Паунов от РПУ-Самоков.</p> <p>На 31 декември 1995 г. Галев и хората му организират масов побой в дискотека в Монтана, след което той е задържан за 26 денонощия.</p> <p>На 12 юни 1999 г. вечерта Галев нахлува в бара на хотел "Рила" в Боровец и потрошава заведението.</p> <p>На 16 август 2001 г. се разпространява официално съобщение за отвличане, извършено от Галев и хората му. На 7 февруари 2002 г. Галев е в ареста, след като съдия Вера Чочкова от Софийски районен съд му определя постоянна мярка "задържане под стража" за обвинение в отвличане.</p> <p>През 2007 г. Юри Галев, който е президент на ФК &bdquo;Рилски спортист&rdquo; &ndash; Самоков, е издигнат и избран за общински съветник от &bdquo;Атака&rdquo;. След инцидентът, след който Галев беше арестуван за последен път, Волен Сидеров заяви, че кандидатурата му е била издигната от местната структура на &bdquo;Атака&rdquo; и той не е участвал в този избор.&nbsp;</p>

Коментари

  • Бай Иван

    20 Юни 2010 20:14ч.

    Седесарите не ги стрелят.Честни момчета излязоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kek

    20 Юни 2010 22:46ч.

    Trudno se plache za podobni jertvi, trudno

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Зенгинова

    20 Юни 2010 23:34ч.

    При управлението на Н.В.Цар Симеон Втори Сакскобургготски нямаше такива неща. Време е Н.В.Цар Симеон Втори отново да вземе властта, за да доунищожи злините на Иван Костов, причинени на милата ни Родина! Мила Родино-о-о-о-о, ти си земен рай-ииииии! Солидаризирам се с форумката &quot;serafimova&quot; от Гласове.com. Спец-поздрави! Всичко е точно! д-р Зенгинова от Всекиден.com ДРОД на НДДК - Национално Движение Долу Костов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вестник &quot;Шепоти&quot;

    21 Юни 2010 4:31ч.

    Костов определено би оправил нещата много бърже - както предния път. Ще им каже: &quot;Вижте сега, предлагам: вие няма да се стреляте да ми мътите водата, а аз ще ви дам под масата каквото трябва. Така хем аз ще съм издигнат зингаро и голям държавник, хем няма да има престъпност, хем вие ще натрупате достатъчно без излишни тревоги.&quot; И ще спрат веднага. С тоя държавнически подход и портиерът на цар Киро да дойде, и при него ще спрат веднага. :-)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минувач

    21 Юни 2010 20:44ч.

    Не разбрах. Кога според Цветанов е трябвало да бъде задържан? Кагото среляха срещу него и се твърдеше, че е по политически причини? Активистът на &quot;Атака&quot;!?!? На партията-стожер на парламентарното мнозинство!?!? Нееееее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи