Николай Цонев ще съди България заради Роман Василев

Николай Цонев ще съди България заради Роман Василев
Обвиненият в подкуп бивш военен министър Николай Цонев е подал жалба срещу България заради "унизителното отношение", на което е бил подложен при ареста му на 1 април. Това съобщава в днешния си брой в. „24 часа“. Пред вестника адвокатът на Цонев Васил Василев е съобщил, че прокуратурата е отказала да образува дело срещу зам.-градския прокурор Роман Василев заради изцепките му по време на ареста на Цонев. По време на ареста на бившия военен министър Роман Василев крещеше: "Като всеки истински престъпник – долу на земята", Цонев беше заставен да падне на колене, а полицаи насочеха пистолети в тила му. Цялата тази сценка се разигра в сградата на столична болница и няколко часа след това беше излъчена по всички телевизии, като записът беше предоставен от пресцентъра на МВР.
<p>В жалбата си Цонев не пропуска да спомене и последвалите след ареста му изцепки на Роман Василев. Той цитира думите на зам.-градския прокурор пред журналисти часове след задържането, които гласят: "Днес е Велики четвъртък ... един хубав ден преди Разпети петък. Днес ще разпнем трима &ndash; съдия, бивш военен министър и бивш главен секретар на Министерството на финансите. Проявили са наглост да предлагат пари по досъдебно производство срещу един от тях".</p> <p>Според адвокат Василев тези думи са грубо нарушаване на законната презумпция за невиновност. В жалбата се цитират и изявления на прокурорите Бойко Найденов и Николай Кокинов, на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов, в които не личало никакво съмнение във виновността на Цонев и задържаните с него Петър Сантиров и Тенчо Попов.</p> <p>На тримата беше повдигнато обвинение за предлагане на подкуп от 60 хил. лв. на следователя Петьо Петров. По-късно стана известно, че самият Петров е бил подсъдим в началото на 90-те години, а прозвището му в следствието е Пепи Еврото. Преди месец в нетрезво състояние Петров блъсна две коли, а органите на МВР направиха всичко възможно, за да потулят случая.</p> <p>Адвокат Василев съобщава, че и арестуваният при операция &bdquo;Октопод&ldquo; Алексей Петров е подготвил жалба до Страсбург заради унизителното отношение при задържането и изявления на представители на МВР и прокуратурата. Сред доказателствата му ще бъде изказване на Цветанов, че той ще бъде осъден на 12 г. затвор.</p>

Коментари

  • Сантир Петров

    23 Юли 2010 21:41ч.

    и ще я осъди! а всички ние ще плащаме, заради малоумниците прокурори и министри!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фурнаджията

    24 Юли 2010 7:26ч.

    А къде отиде патриотизма на бившия военен министър? На този военен министър армията трябваше да изпълнява заповеди при война и заради него да загиват войници в окопите! На такъв военен министър беше поверена сигурността на нацията и държавата при външна военна агресия! И тоя военен министър получаваше държавна заплата в хиляди български лева! А сега военния министър се жали в Страсбург за социална помощ - пари, които отново ще получи от държавата България, която му е дала безплатно военно образование,висш военен държавен пост...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малее

    25 Юли 2010 18:18ч.

    Колко е хубаво и патетично постчето на Фурнаджията. Хаха. Явно според него ако на някого са нарушат правата и той си ги потърси, това е израз на антипатриотичност.Мислех, че скоро ще се разделим с чалгата, но тя явно е неразделбна част от нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хлебарчето

    26 Юли 2010 5:57ч.

    На кухавелковци като „Малее” с явно малограмажни и промити мозъци, които не искат да проумеят, че парите от осъдителните присъди в Страсбург срещу България ще ги плаща пак народа, а тарикати като Цонев само ще станат още по богати…За това ще разкажа един виц за „индийския фокус”: Чапаев изпратил Петка в Индия да учи фокуси. Харчил Петка парите на Коминтерна - хапвал, пийвал и гулял с жени на държавни разноски. Да се върне Петка – година, две, пет – няма го никакъв. След известно време Чапаев отзовал Петка в Русия и го попитал дали е научил индийски фокуси, след като е похарчила толкова много пари държавата за него. Петка отговорил: -„Научих само един индийски фокус товарищ Чапаев!”. -„Браво Петка! Ха сега ми го покажи!” – рекъл Чапаев. Петка се позамислил и казал: -„Ама да не ми се разсърдите другарю Чапаев?”. -„Няма Петка!”-отвърнал Чапаев. - „Добре тогава!” – смутолевил Петка – „Обърнете се с гръб към мен др. Чапаев и се наведете, събуйте си и долните гащи!”. Изпълнил Чапаев указанията, а Петка вкарал члена си в задника му. Тогава Петка попитал Чапаев: -„Чувствуете мой палец товарищ Чапаев?”. -„Чувствую, чувствую Петка!” – отговорил Чапаев с изпъкнали от зор очи. А Петка широко усмихнат, показал отпред пред лицето на Чапаев двете си ръце с разперени пръсти и размахвайки ги, със задоволство казал: -„А вот где мои две руки!”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи