Бойко Борисов: Магистрала "Струма" и еврозона за България няма да има

Бойко Борисов: Магистрала "Струма" и еврозона за България няма да има

Ако мине актуализацията на бюджета и следващият бюджет бъде задължен с нови милиарди, народът ще очаква да ги спасяваме, а няма да можем, защото ще ни трябват 15-20 млрд., за да покрием дълговете на това управление. Това заяви на среща със симпатизанти в Кюстендил лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Той отказа да говори пред медиите, но ги покани да присъстват на срещата в залата на театъра в града, съобщава БТА.

Пред присъстващите в залата Борисов посочи, че е дошъл в Кюстендил, за да каже, че автомагистрала "Струма" повече няма да се строи. "Да ви е честито! Готови са тунели, мост, при Кресна, Симитли, не ги пускат, тя отива в нищото. Като се наредите на тапите за Гърция, си припомнете. Магистралата щеше да е готова догодина. Жал ми е за огромния труд, строежи, проекти - една година не са пипнати мантинелите по "Струма", каза Борисов.

"Още малко ще ги похвалят медиите. Те, хората, ще ги бият с камъни и тях, защото това внушаване, че те правят нещо, ще го платим с дългове. И не само инфлацията е проблем. Няма да има еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам", каза още Борисов. "Хърватия беше зад нас, догодина влизат в еврозоната. Ние ще сме все в чакалнята, защото избрахте промяната", допълни той и заяви, че ако управляващи бяха ГЕРБ, нито едно нещо от това, което се случва в момента, нямало да позволи да се случи на държавата.

"Говорят за продоволствена криза. Какво на нас ни пречи войната - военно-промишленият комплекс работи в пъти повече, което за България е добре", коментира Борисов. "Ние сме вторите в Европа по производство на слънчоглед, жито, царевица, имаме могъщо земеделие. Е, извинявам се, ние сме сред най-големите производители на слънчоглед и ще дам да се качи олиото?", каза лидерът на ГЕРБ.  България е житница, за каква продоволствена криза говорят, попита реторично Борисов. Нямаше да допуснем такава криза, заяви той.  Борисов допълни, че "кюмюрът" е в нашите земни недра, а миньорите, енергетиците, реакторите са български и според него няма какво да налага увеличението на цената на електричеството. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че 12 години не е допуснал да се случат тези неща и затова хората сега казвали, че е било по-добре при предишното управление.

"Хората вече искат промяната. Това е промененият ГЕРБ. Това очакват хората", каза още Борисов. Той обвини управляващите, че лъжат Брюксел, особено по темата за Република Северна Македония. Значете, че договорът за добросъседство е особено важен и е писан от умни хора. Изпълняват го и ние сме "за", отбеляза Бойко Борисов. 

Той заяви че най-корумпираното правителство е това в момента и добави, че хората ще го видят с времето. "Европейските пари повдигнаха България. И ако бяха умни, всяко правителство щеше да ги пази тези европейски партньори. Затова само при ГЕРБ работеха и нямаме 1 евро спряно от еврофондовете, а, дойде ли ново правителство, и парите спират", каза още Борисов. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Наблюдател

    04 Юни 2022 18:41ч.

    Кюстендилци, магистрала “Струма” не ги засяга. И сега какво Бойко? Ще се бориш ли отново да си на власт? Който дойде на власт, след американските подлоги, няма да има какво да краде. Всичко ще е оглозгано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Юни 2022 18:54ч.

    Хъм, Баце доста се е оклал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компоец с пистоует

    04 Юни 2022 19:46ч.

    компенсира заради мозъка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Юни 2022 19:55ч.

    Ами тя, главата му, е неприлично малка. Се едно някой е показал палец над матрак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проскубаната гъска борисов, да се котвят кирил и асен

    04 Юни 2022 19:47ч.

    Така се случва, тъмън почнат да ти никнат крила и някой вземе да те оскубе като гъска. Баце е образец за употребен и изхвърлен. Като много предстоящи жертви. Честито! Кеф прави да гледаш как се давят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А дано!

    04 Юни 2022 19:49ч.

    "Няма да има еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам", каза още Борисов." Баце жали, че не може окончателно да погребе България. Погребално дружество ГРОБ е без доходи! Баце, гледай си здравето и зайчарника и не тъжи, че Кокорчо ще загроби България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    04 Юни 2022 19:51ч.

    Ми как ще има бе,след като Открадна толкова милиарди,Наглец!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • герб

    04 Юни 2022 19:59ч.

    митов в тесен кръг - вече не пее в хора ,пусна ли сме му аванта - в събота да обикаля и да се перчи ,но това само минуси ни слага,чудим се как да го разубедим да спре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Юни 2022 21:08ч.

    Борисов се има за Христос. Ако ГРОБ дойде на власт-куфарите и емигрирайте, че ще се лее манна небесна но за тях.А за вас пак средният.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    04 Юни 2022 22:33ч.

    всъщност Борисов е напълно прав...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Граматикоф експерт

    04 Юни 2022 23:09ч.

    ЛуТ Омора Нема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    05 Юни 2022 8:29ч.

    каза ПП е Погребална Програма за България -- и вярно! ПП ме направиха да харесвам Бойко, и Възраждане, и Радев -- абе, всичко друго, само НЕ на ПП. .... ХОРА , Събудете се !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жеко Иванов

    05 Юни 2022 16:57ч.

    Онази циганка да не се е споменала?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи