Борисов: Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистическите храненици е 1 млрд. лева

Борисов: Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистическите храненици е 1 млрд. лева
"Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 милиард лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци". С тези думи, докато правеше първата копка на строителството на участъка от Нова Загора до Ямбол на магистрала "Тракия", премиерът Бойко Борисов отговори на атаките срещу него от страна на БСП през последните дни. 
<p>Премиерът обясни разликата от 1 млрд. лева, като каза, че проектът за концесия на магистралата по време на управлението на БСП, НДСВ и ДПС е предвиждал участакът да струва 550 млн. евро, или 1,1 млрд. лева., а сега за него от държавния бюджет са заделени&nbsp;само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по&nbsp;оперативна програма "Транспорт", която се финансира от ЕС.</p> <p><strong></strong>На въпрос защо се е забавило началото на изграждането&nbsp;на отсечката Борисов отговори с думите: "Грях е да минем през неожънатите ниви. Никой не е по-голям от хляба", и обеща, че&nbsp;ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството.</p> <p>Премиерът каза още,&nbsp; че е постигнато споразумение с изпълнителите от гръцката компания "Актор" забавянето да бъде наваксано и отсечката да бъде построена дори два месеца предсрочно. По думите му магистралният участък ще бъде пуснат на 1 юни 2012 г. вместо на 1 август.&nbsp;Според него за тези два месеца ще бъдат спасени&nbsp;200&nbsp;човешки живота.</p> <p>Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев продължи с хвалбите, като каза, че досега предишните правителства са строили по 11 км магистрали годишно, а настоящото правителство прави по 65 км.</p> <p>От своя страна изпълнителен директор на "Актор" Димитриус Куртас обеща, че компанията му ще завърши обекта качествено и в срок. Гръцката компания спечели търга с цена от 111,2 млн. лв. без ДДС. За качеството на строителството отговаря българското обединение "Т7/СНИК".</p>

Коментари

  • Иван Костов

    02 Авг 2010 23:17ч.

    Не е вярно, 2 млрд. е разликата. Бойко изхарчи 2 млрд. от събрания резерв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бг Голчо

    02 Авг 2010 23:26ч.

    А язека мислим дека ги дели за сега около 8 млрд. /от фискалнио, де/ ама до зимъска мое и повече да станат. . . а изначало щеше кафетата да си плаща, а са от пилето не слиза..... разлика огромна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,но

    02 Авг 2010 23:47ч.

    За &quot;ИванКостов&quot;- това като шега ли го пробутваш &quot;...само 2 млр изхаарчил&quot;? Защото ББ вече е изхарчил всичките 4 млр, оставени от Станишката и почва от останалите 4 млр, от които 2 млр са оставени от Царя. Като са платени огромна част от държавния дълг най много са платени при Станишката и Орешарски. ББ и Дяката да кажат колко са платили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидно

    03 Авг 2010 4:28ч.

    е, че пожарното образование е по ефективно от университетските образования на &quot;гимназистите от по висок ранг&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kk

    03 Авг 2010 6:41ч.

    Да,Бойко!Разликата може да е и по-голяма от 1 милиярд лева,но за разлика от теб и &quot;изгората&quot; ти,Станишев ги няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реалист

    03 Авг 2010 9:57ч.

    Защо в условия на криза, парите за магистрала &quot;Тракия&quot; по оперативна програма &quot;Транспорт&quot;, която се финансира от ЕС ще бъдат изядени от гърците? Свършиха ли се българските фирми? Те нямало да участват дори и като подизпълнители! Kак е защитен националният интерес в случая? А колко действително ще ни струва това гръцко приключение ще видим накрая с протоколите за непредвидени и допълнителни работи и с други &quot;византийски номера&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM

    03 Авг 2010 12:31ч.

    Стига се оправдава бе момче с тоя Станишев. Ние не сме малоумни да ни балалайкаш така евтино. Стига си хленчил. Изправи се като мъж срещу действителните проблеми и ги решавай или се махай веднага, че живота ни мина само в дивотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • storm

    04 Авг 2010 5:19ч.

    Какъв си голям крокодил , а все плачеш ли ,плачеш.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданин

    04 Авг 2010 14:29ч.

    &quot;е предвиждал участакът да струва 550 млн. евро&quot;. А сега колко ще струва? Цялата сума кажи! Да не излезе повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи