Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

Дарина Григорова, снимка: Ваня Филипова

 

Z-ащото…

Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка от обстрела от киевските военни на 29 август 2014 г. в Петровское, Луганска област. За всяко дете от Алеята на ангелите в Донецк има такава история.

 

 

Ще кажете, това е трагедия, но е защита срещу сепаратистите, те са въоръжени. Киев обаче стреля по мирни граждани всичките тези 8 години. А от 2 юни 2014 г. използва авиация срещу областната администрация на Луганск. СУ-25 стреля по сградата с ракета, има видео с жертвите и ранените – вината им е, че не искат да признаят майдана. Обяснението на Киев тогава е – самовзривили са се с климатик, сепаратистите са виновни. Одеса 2 май 2014 г. – самозапалили са се, селищата по границата на ЛНР и ДНР, с порутени от бомби къщи и инфраструктура, в която живеят 100 000 “сепаратисти”, и те се самообстрелват, самоубиват със снаряди, с дронове. Впрочем обстрелите са сутрин рано и вечер, извън работното време на “наблюдателите” на ОССЕ, белите каски. Точно за тези прифронтови граждани на двете републики почна евакуацията за Русия.

 

А как мислите, че живеят несъгласните с режима в останалата част на Украйна? Да почнем с Луганска и Донецка област, които гласуваха на референдума от 11 май 2014 г.

 

По официални данни от Киев – за доброволческия батальон “Торнадо”, действащ 2014–2015 г. в Запорожка, а после в Луганска област. Осъдени през 2017 г. за безчинства, грабежи, убийства по особено жесток начин, на граждани, заподозрени в симпатии към “сепаратистите”. В мазето на гимназията в Приволие (предградие на Лисичанск) доброволците от майдана “Торнадо” оборудват камера за мъчения на местни жители, които са фиксирали на видео.

 

Ще кажете, стават такива военни престъпления, но не бива да се обобщава за всички доброволчески батальони, нищо че имат нацистка символика, това е само екзотика. Батальон “Азов” действа в Мариупол и там мястото за мъчения е в “библиотеката”. За зверствата срещу мирни граждани на батальона “Айдар” има доклад на “Амнести интернешънъл”.

 

Може би ще кажете, нали са разформировани тези батальони? Не, трансформирани са в Националната гвардия и са под контрола на Министъра на вътрешните работи Аваков.

 

Знаете ли колко хора изчезват в Украйна и колко са в затворите за политическа позиция, разбирай, за инакомислие, за недостатъчна русофобия? За липсата на разследване за убийството на журналиста и писателя Олеся Бузина, не се ли чудите? Татяна Монтян, адвокат, публицист, семейството й е в Киев, отчаяно смела жена, защитава такива съграждани, съдени за държавна измяна само заради симпатията им към Русия. Може да чуете доклада й пред Съвета за сигурност в ООН, сега от 17 февруари. С факти.

 

Но ако не ви се слуша "просепаратистка" украинка, вижте филма на Надя Савченко «UKRAINIAN LIVES MATTER» от миналата година, още е в тубата – за “незалежното” управление с американска помощ.

 

Z-ащо Русия чрез мащабна военна операция принуждава за мир тази антиукраинска власт?

 

Защото Европа не проля нито една пацифистка сълза тези 8 години “мирна война” за нито едно украинско, руско, донбаско дете, както за сръбските деца през 1999 г., списъкът е дълъг – списък на нарушено “международно право”. Защото се стигна дотам, че бивш клоун и настоящ украински президент да заявява на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен, че иска ядрен статут, на което висш еврочиновник гръмовно туитна: “No shopping in Milano!” – ценности.

 

Източник: Фейсбук

 

 

Коментари

 • !!!

  25 Фев 2022 14:27ч.

  След шизофренията на политиците, най-сетне се появи и здрав разум, при това с ценности. Не евроатлантически, а човешки !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаирсъзин

  25 Фев 2022 14:30ч.

  Без коментар ! +1

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодилските сълзи на Европа

  25 Фев 2022 14:30ч.

  и заклеймяването на "лицемерието" на Путин ми идват малко в повече. Хич не се колебаят да приемат образованите украински черноработници да им помагат за реколтата или да поддържат хотелите за мин. заплата. И по нашето Черноморие има такива... "Ще помагаме" казва и нашето Кире сега... Но ето от къде започва всичко: https://youtu.be/5-UJ8S63Tsw (амер. видео, а/р, без превод)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  25 Фев 2022 14:34ч.

  италианският писател и публицист И. Силоне (през 1945 г.): Ако фашизмът се появи в Европа отново, той няма да каже: „Аз съм фашист”. Не, той ще каже: „Аз съм демократ“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  25 Фев 2022 14:46ч.

  Дано руснаците проведат денацификацията на Украйна строго , и прилежно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пловдив

  25 Фев 2022 15:03ч.

  БРАВО, МНОГО ХУБАВА И ВЯРНА СТАТИЯ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Барбара

  25 Фев 2022 15:08ч.

  Повечето ни журналсти два дни повтарят "евроатлантически" клишета. Осем години никой не написа за зверствата на укронацистите в Донбас. Допълвам към казаното от проф. Григорова за "горловската мадона" (но моля бременни и слабонервни да не отварят линка) https://tverdyi-znak.livejournal.com/1558198.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  25 Фев 2022 15:21ч.

  Малко хора знаят фактите, написани от г-жа Григорова, просто не ги интересува дори това, което става у нас! Няма спасение от промитите мозъци, много жалко! Благодаря за статията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Който иска, може да разбере какво е ставало в Украйна

  25 Фев 2022 15:28ч.

  Но това няма как да стане от думите на Дарина Григорова. Дори не я чета вече.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • офанзива

  25 Фев 2022 15:50ч.

  Откъде да разбере, от телевизиите на Бай Дън или лично да отиде при него да му пророкува на ушенце... Поздравление за редакцията, че пусна нещо истинско, а не обичайните мантри и опорки на западната пропаганда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Информацията е ценност.

  25 Фев 2022 20:12ч.

  Чети, застанал е с името си. Разглежда другата гледна точка, подава определена информация. Не бъди заспал от шумоленето на американските доларчета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  25 Фев 2022 15:37ч.

  Една нормална, човешка и правдива писаница - още по-открояваща се на фона на отвратителна дезинформация в леещата се помия от всякъде, гарнирана с липса на съвест, спомени за собствената вина и престъпления. Насъскваща неизкушените умове към символа на задкулисието - трите квадрата и трите чифтови черти в двата вида бар-код.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ташаклийски, хиндо

  27 Фев 2022 22:05ч.

  ...за съжаление ще остане непрочетена от много хора. Учудвам се как Дачков е допуснал такава статия тук, наистина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • макиаж

  25 Фев 2022 15:47ч.

  Нашият политически елит не се различава съществено от бандерофашистката хунта. И за тях иде времето за декомунизация, както препоръча Путин в речта си онзи ден. Нещо се поокопитиха, настръхнали в реститутски план, ала ще им опърлим ушите, ако продължават да сричат натоффски джендърни опорки от името на народа си, който не ги иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да декомунизираме бандерофашистката хунта кайш?

  25 Фев 2022 19:21ч.

  В главата ти е объркано като в главата на недораслека из питерской подворотни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  25 Фев 2022 19:26ч.

  човешката мъка е безкрайна. дори и извън украйна. това добре го знаят малкото живи опозиционери в русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мълчанието е злато, особено ако мълчащите са... агнета

  25 Фев 2022 20:07ч.

  Който иска, може да разбере защо Украйна на конференцията за сигурност (!) в Мюнхен иска ядрен статут. Във Виена се провеждат преговори (!) по иранската ядрена програма. Г-ца Григорова с нищо не показва, че е направила връзката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  26 Фев 2022 0:03ч.

  Май ти не си направил връзката Още в началото на войната, Зеленски поиска ядрени оръжия, вместо да седне на масата. Задайте си въпроса, защо се водеха толкова сражения за Челнобил?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европа не вярва на славянски сълзи

  25 Фев 2022 21:46ч.

  а само на тези които служат на интересите й. Ние ли не знаем това, комуто Русия ля кръвта си за да помогне? Европейците тогава ни съчувстваха отдалече и от не-май-къде. После европейците ни разделиха, 150 г. така си останахме, затова всеки се спасява поединично, често като слуга на същите европейци. Славянска съдба било да бъдеш слуга, според европейците. Дали е така, всеки ще каже за себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  25 Фев 2022 22:39ч.

  Тези, които са истинските виновници, са зад океана. Така правят от много години. Винаги си търсят проксита, намериха украинските фашаги и сега им подиграват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Триейки подбрани мнения и оставяйки други уважаемият цензор

  26 Фев 2022 9:07ч.

  може да постигне картината на невъобразим русофилизъм, какъвто симпатичната дама от старата снимка заслужава несъмнено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алф

  26 Фев 2022 11:15ч.

  Не знам каква медия трябва да си да публикуваш материали с "източник: Фейсбук", световната мрежа за масова дезинформация... Жалка история...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От мястото на събитието - Донбас

  26 Фев 2022 11:23ч.

  Видео (немски, с превод на ... румънски, за жалост) https://ugetube.com/watch/german-spoken-romanian-translated-the-truth-about-ukraine_LFNAz3JCdOHDEEq.html След 8 години терор от украинското правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има го и с превод на руски

  26 Фев 2022 11:34ч.

  Уви, това показва, че злото е навсякъде. То е в Украйна, то е и в Русия, то е и в алчната лицемерна Европа. Но сега на дневен ред е злото идващо от бункера на Путин. То е актуалното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

  26 Фев 2022 16:10ч.

  https://echo.msk.ru/blog/echomsk/2985101-echo/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mars77

  26 Фев 2022 16:15ч.

  Браво Дарина, Напълно обективна статия. Малко сте истинските журналисти в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Снимката е на паметника на 13-годишния Кирил Сидорюк, загинал, докато засланя с тялото си 9-годишната си сестричка

  26 Фев 2022 19:36ч.

  Може да е вярно и да извика сълзи в очите ни, може да е нагла лъжа, като разпнатото дете от бандеровците, а в Украйна бандеровци се оказаха всички, и може би е второто, защото в лъжата тия нямат равни, и проф. Дарина Григорова го знае, защото все пак е човек на ума и знанието. Дано го разберат и студентите и.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  26 Фев 2022 21:32ч.

  това момиче пак обясни на идиотите нещата, повтарям, вчера даже спамих - Диляна Гайтанджиеа, дали при Асандж, дали при Ветерънстудей, Зерохедж, Алекс Джоунс, другите независими медии, да не споменавам руските инфоресурси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Plamen

  27 Фев 2022 15:04ч.

  Това са известни неща, но чест прави на Дарина Григорова, че ги припомня открито, чрез публикацията! Браво!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AnonimenДруг анонимен

  27 Фев 2022 20:59ч.

  Поздравления за Д.Григорова,и детския паметник видяхме,няма как да е лъжа,днешно дете слага играчка на него в парка в с.Петровское.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каква мила снимка. Паметник на дете герой защитило малката си сестричка от бандеровските фашисти

  28 Фев 2022 10:23ч.

  В дъното подредени мъже и жени, всички с руския имперски флаг и с флага на Донецката народна република. Мъничко детенце поднася цветенца по собствено желание, а професионален фотограф е запечатал сцената за поколенията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи